x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Sfânta... Ce porecla avea Oana Sîrbu în liceu

Sfânta... Ce porecla avea Oana Sîrbu în liceu

18 Mar 2015   •   11:15
Sfânta... Ce porecla avea Oana Sîrbu în liceu
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Oana Sîrbu, pe care telespectatorii Antenei 1 o vor vedea sâmbătă, 21 martie, de la ora 20.30, la “Te cunosc de undeva!”, imitând-o pe Donna Summer, era poreclită, în liceu, Sfânta Filofteia. Porecla i-a fost pusă de profesorul ei de limba română.

“Nu pot să zic că-mi amintesc cu plăcere de liceu. Eram la un liceu bun de fete, dar erau anii cei mai urâți ai comunismului. O evadare categorică din toată acea atmosferă au fost fără-ndoială concursul “Steaua fără nume” și, mai apoi, “Liceenii”. În clasă, eram 36 de fete și 4 băieți. Nu era deloc fun (râde). Și, deși eram la un liceu de filologie, de multe ori făceam practică la cules de cartofi, sau la mecanică, sau la lucru manual… Aveam profesori foarte exigenți. Dar foarte buni. Unul dintre ei era profesorul de limba română. Avea un fel ciudat de a mă simpatiza (râde). La un moment dat, în clasă, a venit și mi-a dat cu degetul pe pleoape considerând că m-am dat cu rimel! Mi s-a părut ciudat, fiindcă ai mei nu mă lăsam să mă machiez și, nici vorbă, la școală! Dar așa i se păruse. I-am făcut pe plac și m-am dus să mă șterg, deși nu-mi dădusem cu nimic. Îmi zicea, ca să mă necăjească, “Sfânta Filofteia”. Nu știu ce-l deranja, poate că eram prea cuminte. Sau i se părea că nu sunt. Dar chiar eram (râde)”, povestește Oana despre acea perioadă.

Cum se va transforma Oana Sîrbu în Donna Summer, cântăreața considerată regina muzicii disco, telespectatorii Antenei 1 vor vedea sâmbătă, 21 martie, de la ora 20.30, numai la “Te cunosc de undeva!”.

×