x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură La Mures a rasarit Vama - Tudor Chirila duce mai departe spiritul Vama Veche

La Mures a rasarit Vama - Tudor Chirila duce mai departe spiritul Vama Veche

de Alex Revenco    |    12 Sep 2006   •   00:00
La Mures a rasarit Vama - Tudor Chirila duce mai departe spiritul Vama Veche

Dupa Targu-Mures, urmeaza spectacole in mai multe orase din tara: Bucuresti, Cluj, Oradea, Timisoara etc. Vama pregateste si editarea unui nou album, cu muzica unui film la al carui scenariu lucreaza Chirila.

Formatia Vama a debutat in noua componenta cu ocazia unui concert desfasurat la Targu-Mures, primul oras (in afara Capitalei) unde fanii au ascultat piese de pe cel mai recent album, "Fericire in rate". Inainte de a urca pe scena, liderul formatiei a spus: "Mi-e dor de vremurile de la inceput, cand totul era frumos si bine. Acum avem doi instrumentisti noi si pentru ei este un inceput. Dar, pentru mine, ce facem acum nu e un inceput, ci o continuare". Show-ul a fost deschis de trupa Vank, apoi a urmat Vama, care a inceput cu piesa "Alt oras" si a continuat cu o suita de piese de pe noul album. Dar nu au fost uitate nici cele vechi, care le-au adus succesul ani la rand, melodii solicitate de cei prezenti in numar mare la concert. Alaturi de Tudor Chirila - solist vocal, Eugen Caminski - chitara lead si Raoul Kusak - claviaturi, pe scena au fost Dan Opris - chitara bas si Lucian "Clopo" Cioarga - tobe.

SUCCES. Publicul a cantat si a dansat pe "Nu ne mai trageti pe dreapta", "Nu am chef azi", "Vara asta", "Epilog", "Zmeul" si "La radio". Trebuie spus ca nou-venitii au experiente muzicale notabile. Raoul a inceput cu rockul dur (Forceps), a continuat cu rock and roll-ul (Stefan Banica Jr), dupa care a "dat-o" pe jazz, in diferite proiecte. Dan Opris (noul basist) a trecut prin Seven si a cantat cu Formatia 13, iar Clopo (colaborator) a fost la Compact Cluj, Blues Convention, Rosu si Negru, Feedback, Taxi si Phoenix.

×
Subiecte în articol: cultura vama