x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Lenny Kravitz, la Bucureşti

Lenny Kravitz, la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    13 Dec 2007   •   00:00
Lenny Kravitz, la Bucureşti

Fenomen al muzicii "retro" rock şi desemnat in repetate rănduri "cea mai bună voce rock", Lenny Kravitz vine pentru prima oară in Romănia intr-un concert de promovare a celui mai nou album al său.



Fenomen al muzicii "retro" rock şi desemnat in repetate rănduri "cea mai bună voce rock", Lenny Kravitz vine pentru prima oară in Romănia intr-un concert de promovare a celui mai nou album al său.


Vara anului viitor se anunţă a fi cu adevărat "fierbinte" in materie de concerte tari. Pănă la dezvăluirea line-up-ului B’ESTIVAL, Emag!c Entertainment confirmă un nou nume in programul pe 2008: Lenny Kravitz!


PREMIERÃ.... Artistul de culoare va susţine primul său concert din Romănia la data de 26 iulie 2008, pe Stadionul Cotroceni (Progresul) din Capitală. Evenimentul face parte din turneul mondial prilejuit de lansarea celui de-al optulea album din cariera lui Kravitz, "It Is Time For A Love Revolution", pe care solistul il va lansa in luna februarie a anului viitor. Lenny căntă cu aproape toate instrumentele pe primul său efort discografic din ultimii trei ani - material inregistrat in mai multe studiouri din Bahamas, Miami, Paris şi New York. Biletele pentru concertul Lenny Kravitz vor fi puse in vănzare in curănd pe www.myticket.ro şi in reţeaua magazinelor Diverta.


BEST ROCK VOCAL. Lenny Kravitz este unul dintre cei mai apreciaţi artişti rock din ultimii 20 de ani, atrăgănd atenţia incă de la debut printr-un stil inconfundabil - atăt vocal, imbinănd original influenţe soul, funk, reggae, hard rock şi folk, căt şi vestimentar.

Hituri de succes precum "Are You Gonna Go My Way", "If You Can’t Say No", "I Belong to You", "Fly Away", "American Woman", "Again", "Believe in me" sau "Dig In" i-au adus atăt aprecierea publicului, căt şi numeroase premii, printre care BRIT, MTV, American Music, Billboard şi Grammy pentru cel mai bun artist rock, patru ani la rănd, intre 1999 şi 2002.

De-a lungul intregii cariere, Lenny Kravitz a lansat opt albume (incluzănd o colecţie "Greatest Hits" care s-a dovedit a fi cel mai mare succes al său), văndute in peste 20 de milioane de exemplare in intreaga lume.

"It Is Time For a Love Revolution"

Ultimul disc Lenny Kravitz, "It Is Time for a Love Revolution", este mult mai "rock" decăt precedentul. "Am folosit mai multe microfoane de cameră şi mai multe efecte. Rezultatul este un sound mai crud, apropiat rockului - aşa cum este surprins in piese ce amintesc de hitul din 1993 - «Are You Gonna Go My Way»", spune el. Artistul işi dorea un dublu-album, insă nu a reuşit să-i convingă pe cei de la Virgin Records. "Aveam nevoie de mult material nou, in primul rănd pentru mine. Nu mai vreau să repet chestiile vechi. Trebuie să fii şi inspirat, altfel nu eşti decăt un afacerist", a mai spus Kravitz.

×
Subiecte în articol: rock cultura kravitz lenny lenny kravitz