x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Viaţă de cârpă, destin de slugă.

Viaţă de cârpă, destin de slugă.

de Oana Croatu    |    15 Iun 2011   •   12:59
Viaţă de cârpă, destin de slugă.

A fost scos de pe post de la Realitatea TV, a fost sedus de tentatia presedintiei TVR si abandonat ca o carpa de unica folosinta, a fost intrebuintat ca trompeta oficiala a procuraturii, a disparut din tabelele cu audientele cuantificabile si s-a umplut de ridicol anuntand pompos, acum cateva luni, ca in cateva ore eternul ca marea Boc va fi schimbat printr-o miscare magistrala de catre maretul Basescu. O buna bucata de vreme, cat a trecut valul umilintei, a incercat sa stea cat de cat la fereala. L-a ajutat si "amplitudinea' postului tv unde a fost scuipat ca o masea stricata. Dar omul sufera ca n-a fost niciodata ziarist, vrea sa se legitimeze formal intr-o profesie care l-a respins intotdeauna si, in plus, nu se poate abtine prea multa vreme.

Sau la el in unitate ordinul se executa fara discutii, sau tentatia de a iesi in fata ca gaina pe gramada e mai puternica decat teama de ridicol. Asa ca omul presteaza cu sarg seara de seara. Daca tot a fost parasutat in bransa, macar sa nu stea degeaba. Retributia de pion al puterii politice trebuie decontata cu fapte, fiindca vremea vorbelor a trecut. E neinfricat si demn cand trebuie sa calce in picioare politicienii de opozitie pusi la index de regimul portocaliu si slugarnic ca un vierme cand marimile zilei ii trec pragul locantei. Sare cu picioarele pe Ponta si se pune capra in fata lui Blejnar. Spumega la adresa ziaristilor cu pareri antiregim si-i preamareste organizat pe cei aflati pe statele de plata ale oranjadei de partid si de stat.

Problema caracterului oricum nu se pune in discutie. Cand ii iei lui Vantu un milion de euro ca sa-i fii argat cu acte si dupa aia il acuzi (fara sa-ti roseasca bucile pingelei obrazului) ca a furat banii de la FNI, notiunea de caracter iese din discutie. Dar la ce Dumnezeu ti-ar putea folosi caracterul cand te numesti Turcescu?

×