x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 1.000 de lei, cel mai scump bilet la José Carreras

1.000 de lei, cel mai scump bilet la José Carreras

de Dana Andronie    |    30 Ian 2012   •   21:00
1.000 de lei, cel mai scump bilet la José Carreras

José Carreras revine, dupa trei ani si jumatate, in Romania pentru un concert extraordinar la Sala Palatului, pe 25 mai. Biletele au fost ieri puse in vanzare, iar pretul pentru categoria VIP – tineti-va bine – este de 1.000 de lei. Nici celelalte categorii nu sunt chilipir. De exemplu, pentru un bilet categoria 1 trebuie sa scoateti din buzunar 800 de lei, pentru categoria 2 – 600 de lei, pentru categoria 3 – 400 de lei. Cel mai ieftin: 200 de lei... Insa Carreras e Carreras!

Cariera lui cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti care au performat in afara ariei muzicii clasice: Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman etc.
Tenorul dovedeste lumii intregi ca are o personalitate puternica, luptand si invingand aproape miraculos leucemia, iar din 1988, dupa recuperarea sa, Carreras infiinteaza 'Fundatia Internationala José Carreras pentru lupta impotriva leucemiei'. S-a dedicat strangerii de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig. A reusit sa stranga pana in prezent, din donatii, peste 71 de milioane de euro.

In luna iulie a anului 2008, José Carreras a sustinut un concert la Timisoara, beneficiile obtinute fiind destinate unor proiecte culturale si caritabile. Tot atunci, s-a organizat si o cina festiva cu maestrul, doar 100 de admiratori putand participa la eveniment. Pretul unui bilet: 800 de lei. Tot in anul 2008, dar in luna octombrie, acelasi José Carreras a avut Sala Palatului toata vanduta, biletele pornind de la pretul de 60 de lei si ajungand pana la 750 de lei. De obicei, tenorul cere sa aiba in culise cafea decofeinizata, apa plata (si incalzitor pentru apa), sucuri naturale, acidulate si de fructe, gustari cu sunca si branzeturi, ceai negru, verde, de menta si musetel, miere si fructe, bomboane de menta si paine neagra.

La aranjamentele florale insa, artistul e foarte sensibil. Buchetele vor fi neaparat alcatuite din flori fara miros puternic si fara polen.

×
Subiecte în articol: muzica