x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 15 ediţii de „Baladele Dunării”, 15 ani de ZAN.

15 ediţii de „Baladele Dunării”, 15 ani de ZAN.

de Dana Andronie    |    18 Mai 2011   •   21:00
15 ediţii de „Baladele Dunării”, 15 ani de ZAN.

Festivalul National Studentesc de Muzica Folk 'Baladele Dunarii' are parte de cea de-a XV-a editie, gratie organizatorilor, partenerilor si finantatorului. Cortina se ridica maine cu participarea concurentilor din noua centre universitare (Alba Iulia, Bucuresti, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Galati, Iasi, Petrosani, Suceava) si cu recitalul trupei galetene Strada Mare.

Cei 13 solisti si cele cinci formatii din concurs vor fi examinati si notati de Nicu Alifantis (presedintele juriului), Bogdan Stancov (cantautor Strada Mare), Emanuela Ioana Turcu (laureata Festivalului 'Baladele Dunarii'), Andra Radu (director adjunct al Casei de Cultura a Stu­den­ti­lor Bucuresti) etc. Se acorda ur­ma­toarele premii: Ma­re­le Trofeu (700 de lei), Premiul I (500 de lei), Pre­miul II (400 de lei) si Premiul III (300 de lei). Sambata, 21 mai, este Gala Laurea­ti­lor, postfatata de doua reci­taluri. Prima trupa inscrisa la recital: Pro­iectul Tivodar. Urmeaza apoi ZAN. ZANatecii, in frunte cu Nicu Alifantis, sarbatoresc si la Galati 15 ani de cand se suporta si creeaza in favoarea artei de calitate superioara.

Locul de desfasurare: curtea Muzeului de Arte Vizuale Galati. In cazul in care vremea va fi moro­ca­noasa, festivalul se va tine in sala de spectacole a Casei de Cultura a Studentilor. Anul 2011 reprezinta pentru C.C.S. sarbatorirea a 50 de ani de activitate culturala pentru tineret.

Merita sa mentionam totusi care sunt 'vinovatii fara vina' pentru cea de-a XV-a editie a 'Baladelor Dunarii'. Organizator: Casa de Cultura a Studentilor Galati. Parteneri: Muzeul de Arte Vizuale si Liga Studentilor Galati. Finantator: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Autoritatea Nationala Pentru Sport si Tineret.

×
Subiecte în articol: muzica