x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 3 piese de devorat!.

3 piese de devorat!.

de Dana Andronie    |    18 Mai 2011   •   21:00
3 piese de devorat!.

In 2007 lansa albumul 'Oare'. In anul de gratie 2011, pe care trebuie sa-l dovedim, ne daruieste un superalbum, cu un nume pe masura: 'Visez de-nnebunesc'. Daca va intrebati cine este autorul, raspunsul vine de indata. Este vorba despre cavalerul de Turda din ordinul folkistilor Adrian Sarmasan.

'Dintotdeauna a existat in mine un suflu pe care nu l-am luat in seama – marturiseste cavalerul, un aer misterios care venea de fiecare data devotat, dar pleca strain si re­pe­de, asa ca sa nu-mi para rau de ur­mari, de tot ce avea sa fie lumea mea, alt­fel decat era pana atunci... mai tar­ziu – destul de tarziu si totusi nu foarte tarziu – mi-am dat seama ca timpul acela mi-a furat viata de pana ieri... Ieri, cand am reinceput sa tra­iesc, sa visez, sa cred in lucruri, sa cred in oameni, sa cred in mine... sa mai cred in povesti.' A crezut si bine a facut. Nu s-a abandonat, s-a cautat, s-a gasit si s-a regasit de cate ori a fost nevoie pentru a scoate la lumina un album pretios pe care ni-l ofera gene­ros, asa cum fac artistii care nu si-au vandut sufletul. Lansarea oficiala are loc la Clubul Mojo marti, 24 mai, incepand cu ora 20:00.

'Doar Adi Sarmasan iubeste/ cu cantec si in vers pagan/ De dragoste-nnebuneste/ Da-i si mai bun... asa nebun', ne spune Zoia Alecu, cu care cavalerul a facut un duet pe piesa care de altfel da si titlul albumului.

Am avut bucuria de a 'gusta' pe indelete din cele 13 piese ale lui Adrian Sarmasan. Nu ma sfiesc sa declar ca am fost hulpava. L-am devorat! Este un produs excelent. E clar, m-am ingrasat cu cateva kilograme de ferici­re. Mi-a mers direct la casa sufletului. Si, credeti-ma, acolo cu greu ajunge cineva. Sunt foarte multe usi fereca­te. Dar Adrian Sarmasan, prin mu­zi-ca si versuri, a reusit sa intre in casa su­fletului meu. E adevarat, a avut ala­turi si muzicieni foarte priceputi, cum ar fi Indiana Jones (adica Laszlo Kovacs), Alexandru Malschi, Marci­an Petrescu, Jimmi El Lako, Ovidiu Cristian. Desi traieste in Finlanda, Narcisa Suciu si-a imprumutat vocea pentru piesa 'Draga mea'. Inre­gis­tra­rile s-au realizat in SF Sound Studio, din Joensuu. Odata lansat, albumul 'Visez de-nnebu­nesc' va ajunge in casa sufletelor care sunt deschise spre ascultare. Mie mi s-a intamplat...

×
Subiecte în articol: muzica