x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 30 de trupe în Finala Naţională GBOB România

30 de trupe în Finala Naţională GBOB România

de Alex Revenco    |    28 Oct 2011   •   21:00
30 de trupe în Finala Naţională GBOB România

Concursul Global Battle Of the Bands (GBOB) Romania 2011 va avea loc la Arenele Romane intre 24 si 26 noiembrie si este produs de Sfinx Experience si Televiziunea Romana. Aflat la cea de a opta editie, cel mai mare si respectat concurs de muzica din lume destinat grupurilor muzicale va fi produs anul acesta in Romania de Sfinx Experience in cooperare cu Televiziunea Romana. Finalele nationale vor avea loc pe 24, 25 si 26 noiembrie 2011 la Arenele Romane din Bucuresti si vor fi inregistrate si transmise de TVR la ore de maxima audienta. Concursul GBOB reprezinta pentru muzica ceea ce Cupa Mondiala inseamna pentru fotbal. Pentru al cincelea an consecutiv in tara noastra, competitia da sansa formatiilor romanesti sa fie promovate national si international, trupa castigatoroare a Finalei Mondiale urmand sa primeasca un premiu in valoare de 100.000 de dolari si trofeul The Best New Band In The World impreuna cu sansa unui turneu de cluburi in Marea Britanie si inregistrarea melodiilor proprii in studioul RAK din Londra cu cei mai renumiti producatori.

Reamintim ca la editiile precedente, castigatorii Finalei Nationale GBOB Romania au fost GRIMUS (2007), THE MARKER (2008), PHENOMENON (2009) si WHITE WALLS (2010) – care s-au remarcat sI in Finala Mondiala de la Kuala Lumpur, Malaysia, unde au castigat locul 5, cel mai bun rezultat de pana acum al unei trupe din Romania.

La concurs se poate inscrie orice formatie indiferent de genul muzical interpretat sau notorietate, singurele conditii fiind sa cante melodii originale si sa le interpreteze live atat vocal cat si instrumental. Formatiile din Romania nu platesc nici o taxa de inscriere.

Inscrierile sunt gratis si se pot efectua exclusiv prin intermediul website-ului oficial in limba romana www.gbob.com/romania. Pe acest site puteti consulta regulamentul complet al GBOB Romania 2011, raspunsurile la intrebarile puse frecvent si sistemul de vot. Cele 30 de formatii care vor participa la Finalele nationale se vor stabili prin baza unui vot public care se va organiza intre 1 si 20 noiembrie 2011. Lista formatiilor inscrise si sistemul de votare se gasesc pe pagina www.gbob.com/vot .Votarea se va efectua prin SMS, iar primele 15 formatii clasate in urma rezultatelor acestui vot vor participa la Finalele Nationale de la Arenele Romane. Alaturi de acestea vor intra in finala alte 14, alese prin votul juriului international, din aceeasi lista, plus o formatie care se va califica prin tragere la sorti, «Noroc», din cele necalificate.

×
Subiecte în articol: global battle of the bands