x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 4 corifei în tandreţuri, la Sala Palatului!

4 corifei în tandreţuri, la Sala Palatului!

de Dana Andronie    |    16 Sep 2013   •   18:04
4 corifei în tandreţuri, la Sala Palatului!

După un deceniu de la povestea ”muzichiilor” lor la Circul  Globus, ”îmblânzitorul de corifei” - Aurel Mitran - îi reuneşte pe Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă, într-o seară unică, odată la zece ani. Prima întâlnire: pe 6 octombrie, la Sala Palatului! Urmează apoi, a doua, în 2023, şi tot aşa  până când n-om mai fi!  Hit-uri pentru două vieţi, recognoscibile de la primele acorduri, in memoriam Florian Pittiş.

Doamnele şi domniţele, elegante, însoţite de domni de-o potrivă, sunt poftite să zboare ca în 2003, la trapez, printre amintiri şi să fredoneze cântecele de mult ştiute, precum şi altele neştiute până acum.
Un bilet costă 70 de lei (Categoria I-a) sau 50 de lei (Categoria a II-a). Durata spectacolului: până la ultimul client! Vă puteţi cumpăra bilet de la Bilete.ro, Eventim.ro, Myticket.ro sau de la casieriile Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Magazinele Diverta, Magazinele Germanos, Oficiile poştale semnalizate Bilete.ro, Librăria Eminescu, Cinema Patria şi de la staţia de metrou Unirii2.

“Am făcut, în timp, versuri şi grafică şi pentru Alifantis, şi pentru Baniciu, şi pentru Vintilă, am cântat pe diverse înregistrări şi la Baniciu, şi la Alifantis. I-am rugat, la un moment dat, să mă ajute într-o formulă specială de cor şi pe Alifantis, şi pe Vintilă... Baniciu a făcut voci chiar la primul meu disc, <>... Aşa că, de fapt, s-au tot întâmplat întâlniri muzicale care ne împingeau cumva către ceea ce avea să fie evenimentul de acum zece ani : concertul de la Circul Globus, sub titlul - găsit Aurel Mitran - TANDREŢURI PENTRU FEMEI CU CEI 4 CORIFEI.

Era firesc să marcam acest interval rotund printr-un spectacol şi, iată, că acest lucru se va întâmpla pe 6 octombrie, la Sala Palatului. Vor fi repetiţii, sub bagheta aceluiaşi Aurel Mitran, ne vom certa în cel mai bun sens al cuvântului, ca să stabilim lista finală de cântece. Sigur ne vom aminti tot felul de lucruri şi ne vom simţi bine, aşa cum se simt bine prietenii când se revăd şi-şi povestesc tot ce s-a adunat. Alifantis va veni cu tot felul de liste printate şi cu o grămadă de instrumente pe care n-o să apuce nici măcar să le atingă, Baniciu va întârzia puţin, dar va aduce cu el veselia tonică şi pofta de a cânta de care nu se desparte niciodată. Vintilă se va aşeza tacticos şi va puncta discret şi mucalit orice idee mai năstruşnică, iar eu... habar n-am ce-o să fac - oricum nu vă spun - dar sigur o să fiu şi eu pe-acolo. Trebuie!”, ne-a mărturisit corifeul Andrieş.


×