x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 50 de ani de scenă cu Gheorghe Zamfir, acasă, la Găeşti

50 de ani de scenă cu Gheorghe Zamfir, acasă, la Găeşti

de Diana Scarlat    |    07 Sep 2015   •   18:09
50 de ani de scenă cu Gheorghe Zamfir, acasă, la Găeşti

Festivalul Internaţional de Nai Gheorghe Zamfir se va desfăsura în perioada 10-13 septembrie 2015, la Găeşti. Evenimentul va fi organizat în oraşul natal al artistuului, la găeşti, de către Fundaţia Internaţională de Muzică Gheorghe Zamfir, A.P.C.T.T.R, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Găeşti, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Festivalul îşi deschide porţile joi, 10 septembrie, la ora 16:30.

Festivalul Internaţional de Nai, ediţia 2015, va pune în lumină cariera de peste cinci decenii a celui mai apreciat artist român, la nivel intern şi internaţional: muzicianul Gheorghe Zamfir, personalitate marcantă a oraşului Găeşti, meleagul pe care a văzut lumina zilei acum trei sferturi de veac.

Anul 2015 a început fulminant pentru maestrul Gheorghe Zamfir, care a urcat, de șapte ori consecutiv, împreună cu André Rieu, pe scena din Piața Constituției din București, în fața a 84.000 de spectatori. Seria de concerte a continuat cu încă șapte reprezentații în Maastricht, Olanda.

Spectatorii vor avea ocazia să viziteze, pe durata desfăşurării festivalului, diverse expoziţii, şi să se bucure de spectacole de muzică clasică, de folclor, precum şi de muzică pop şi diverse recitaluri. Vor fi decernate premii şi se vor acorda distincţii artiştilor participanţi.

La eveniment vor fi prezente personalităţi artistice din ţară şi de peste hotare, membri marcanţi ai Academiei Române, diplomaţi şi oficialităţi de marcă. Între artiştii invitaţi se numără Nicolae Botgros şi Orchestra “Lăutarii” din Chişinău, Petruţa Kűpper, Igor Podgoreanu, Aydin Yavaș, Maria Jinga, Orchestra “Zamfir 50”, dirijor Daniel Jinga, Corul Accoustic.

×
Subiecte în articol: gheorghe zamfir