x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica 7.500 de euro, donaţi de public!

7.500 de euro, donaţi de public!

de Dana Andronie    |    22 Mai 2013   •   16:00
7.500 de euro, donaţi de public!

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics al violonistului Alexandru Tomescu a trecut de jumătate, iar succesele sale continuă. Până acum, şapte catedrale din tot atâtea oraşe au fost neîncăpătoare pentru cei dornici să asculte minunata muzică de Bach. Mulţi dintre ei au ales să stea în picioare peste două ore, pe toată durata spectacolului, ceea ce demonstrează că publicul din România mai are disponibilitatea pentru produse culturale de calitate. 
Cauza pe care Alexandru Tomescu o face cunoscută în perioada turneului – cea a Fundaţiei Hope and Homes for Children România – se bucură la rândul ei de succes: publicul din Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea,Timişoara şi Dumbrăveni a donat peste 7.500 de euro, sumă care va fi direcţionată către HHC România pentru implementarea unor proiecte de restructurare a sistemului de protecţie a copilului, dar şi pentru construirea unor case de tip familial în Sectorul 6 al Capitalei.

Cinci oraşe se mai regăsesc în itinerariul turneului:  Iaşi – 22 mai (Biserica Romano-Catolică “Adormirea Maicii Domnului”); Bacău – 23 mai (Catedrala Catolică “Sf. Petru şi Pavel”), Constanţa – 25 mai (Catedrala Romano-Catolică “Sf. Anton de Padova”), Piteşti – 27 mai (Biserica Romano-Catolică “Sf. Anton”) şi Bucureşti – 29 mai (Catedrala Romano-Catolică “Sf. Iosif”).

Intrarea la concerte este gratuită, dar Alexandru Tomescu vă invită, după ce v-aţi bucurat de muzică, să vă gândiţi, preţ de o secundă, la cei care nu au parte de bucurii zilnice: copiii aflaţi în protecţia statului, sprijiniţi de Hope and Homes for Children România. Orice donaţie este binevenită pentru a coborî un deziderat din abstract în concret, şi anume: acela de a oferi o casă şi o familie fiecărui copil.

×