x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica A început Festivalul de folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu"

A început Festivalul de folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu"

de Alice Petrescu    |    29 Iun 2018   •   18:46
A început Festivalul de folclor "Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu"

Primăria Capitalei, prin Creart organizează, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

Din programul festivalului fac parte parada costumelor populare, spectacole tradiționale de muzică și dans, târg de meșteșuguri și produse autohtone, zonă gastronomică, cântece și jocuri interpretate de copii, ateliere de creație și demonstrații de artă meșteșugărească, spectacole de teatru și concerte de folclor reinterpretat la Fân Zone.

Din anul 2007, Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu”, aduce tradiția autentică în spațiul urban prin muzică, dans și artă populară. În cei 11 ani, acest eveniment s-a bucurat de prezența a 29 de țări și a mii de artiști naționali și internaționali, 700 de meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 250.000 de spectatori.

Ediția din acest an celebrează 12 ani de diversitate culturală, reunind, în cele trei zile de festival, artiști consacrați și trupe îndrăgite, ansambluri românești, fanfare, ansambluri din străinătate (Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, China, Georgia, Israel, Republica Moldova și Ungaria), minorități și comunități naționale (sârbă, germană, romă, aromână, maghiară, slovacă, ucraineană, greacă).

Pe scena festivalului vor urca  artiști îndrăgiți și trupe consacrate, minorități, comunități naționale și ansambluri din China, Israel, Bulgaria, Georgia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Republica Moldova. Mai mult decât atât, festivalul este deschis vineri de parada costumelor populare și cuprinde un târg de meșteșuguri și produse autohtone, ateliere de creație și spectacole de teatru pentru copii, un spațiu gastronomic, zona de folclor reinterpretat – Fân Zone, o secțiune de cântece și dansuri interpretate de copii, dar și spectacole de folclor la Scena Principală din Parcul Cișmigiu.

În cei 12 ani, festivalul s-a bucurat de prezența a 27 de țări și a zeci de mii de artiști naționali și internaționali, 770 de meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de 275.000 de spectatori.

×