x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Adrian Enescu prezintă Funky Synthesizer 2.0”

Adrian Enescu prezintă Funky Synthesizer 2.0”

de Alex Revenco    |    11 Noi 2014   •   19:45
Adrian Enescu prezintă Funky Synthesizer 2.0”

Miercuri, 12 noiembrie, de la ora 12.00, la ceainăria Cărtureşti Verona are loc lansarea celui mai nou proiect semnat Adrian Enescu şi intitulat “Funky Synthesizer 2.0”. Realizat sub formă de compact disc, albumul reprezintă o ediţie updatată a vinilului apărut în 1984. CD-ul conţine piese care, din cauza limitărilor tehnologice ale suportului pe vinil nu au reuşit să ajungă la public în format fizic. Adrian Enescu a completat albumul cu alte muzici electronice, instrumentale sau vocale, compuse între 1978 şi 1985, o piesă din 1993 şi o alta compusă în 2014. Produs şi distribuit de A&A Records, CD-ul “Funky Synthesizer 2.0” are 20 de track-uri (77 de minute), toate piesele fiind compuse, mixate şi masterizate de Adrian Enescu.

Unul dintre cei mai premiaţi compozitori şi producători de muzică din România, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania, Adrian Enescu este renumit pentru coloanele sonore a circa 65 de filme din cinematografia internaţională şi românească. Binecunoscut şi ca pionier al muzicii electronice din România (încă din anii '70) a absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti şi a fost audient al Facultăţii de Muzică Electronică a Universităţii Stanford (California) iar compozitiile sale au fost incluse în celebrele colecţii de muzică ambientală Buddha Bar şi Cafe del Mar.

A compus muzica de film, de teatru şi balet pentru companii prestigioase din Belgia, Italia, Olanda, Japonia, China sau Australia. În ţară a lucrat pentru spectacole de operă şi teatru montate de Alexandru Darie ('Orfeu şi Euridice', 'Anatomie. Titus. Căderea Romei', 'Triumful dragostei' etc.). În ultima perioadă, compune muzică electro-acustică, simfonică şi jazz.

×