x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Adrian Naidin şi Zoltan Butuc, la Alchemia

Adrian Naidin şi Zoltan Butuc, la Alchemia

de Dana Andronie    |    18 Feb 2013   •   15:59
 Adrian Naidin şi Zoltan Butuc, la Alchemia

Cafenea şi galerie de artă contemporană, Alchemia din Bucureşti, găzduieste miercuri, 20 februarie, de la ora 20.30, o întâlnire artistică memorabilă. Violoncelistul Adrian Naidin va explora zone acustice hibride, fiind ghidat de unul dintre cei mai experimentali actori ai noului val, Zoltan Butuc. Galerie de artă construită într-o elegantă vilă antebelică, Alchemia este un laborator de creaţie pentru pasionaţii de frumos şi pentru profesioniştii din industriile creative. Într-un asemenea decor se poate experimenta adăugând folk-ului puţin jazz, rock sau muzică clasică, pentru a obţine armonii contemporane, care trec prin cea mai vibrantă zonă a etno-jazz-ului şi prin world music, pentru a se regăsi în cea mai îndrăzneaţă variantă a folk-ului actual.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin testează sunete şi maniere de expresie în colaborări inedite. Experimental şi de avangardă, Zoltan Butuc reinventează folkul pe o fundaţie profundă şi sensibilă, strunită nobil de limba poezească.

Cei doi artişti amestecă cu sunete adevărate poeme, dialoghează şi interferează, trecând prin propriile experienţe şi întâlniri muzicale, pentru a se regăsi într-o zonă contemporană de sensibil.

Alchemia funcţionează, în decorul rafinat al unei vile antebelice, construită undeva între 1850 şi 1900, pe Calea Moşilor, la numărul 95. Biletul de intrare costă 25 de lei. Rezervări se pot face la numărul: 021 313 7885.


×