x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Adrian Sărmăşan ne oferă un "Albastru de Rai” la Clubul Ţăranului!

Adrian Sărmăşan ne oferă un "Albastru de Rai” la Clubul Ţăranului!

de Dana Andronie    |    06 Oct 2013   •   16:04
Adrian Sărmăşan ne oferă un "Albastru de Rai” la Clubul Ţăranului!

"Când am împlinit treisprezece ani, tatăl meu mi-a cumpărat o chitară pentru că nu mai scăpa de gura mea. Am făcut ce-am făcut şi am devenit, între timp aviator, dar am rămas cu gândul la chitară, de la cei treisprezece ani. Mai târziu, adică acum, scriu şi cânt cu o viteză nebună fără să-mi mai pese de timp. Lumea în care trăiesc şi călătoresc este un periplu plin de dragoste şi spaţiu neexplorat, unde întâlnesc la tot pasul oameni cu, bucurii şi necazuri,dezamăgiri, frământări şi reuşite, toate îmbrăcate în culori şi vise, care mă duc mai departe... tot mai departe. Niciodată, n-am spus niciodată, cred în steaua mea şi ştiu că acolo sus, cineva mă iubeşte”, mărturiseşte Adrian Sărmăşan. 

Într-adevăr, cineva îl iubeşte, că altfel nu ar fi reuşit să-i dea viaţă celui de-al treilea album de cantautor. "Albastru de Rai” se numeşte şi lansarea oficială are loc la Clubul Ţăranului pe 16 octombrie, începând cu ora 20:00.

Sărmăşan îi are ca invitaţi pe Zoia Alecu, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Fox Studis şi Ovidiu Mihăilescu. Preţul unui bilet este de 50 de lei, în care este inclus şi albumul proaspăt lansat şi un DVD.

L-am rugat pe artist să ne spună, pe scurt, povestea unui "Albastru de Rai”. Iată ce răspuns am primit: "Este un album care exprimă o stare profund determinată de viaţa mea din ultima vreme, cu bune şi rele, cu realizari şi eşecuri, dar mai ales cu multe experienţe folositoare. În prima fază, albumul avea zece piese şi titlul lui era <> - titlu dat de cântecul ce încheia producţia muzicală cu pricina. Macheta albumului era în lucru şi toate păreau că se îndreaptă spre realizarea mult dorită. Vara era începută de-a binelea... Aveam concerte la mare, eram invitat la emisiuni TV şi radio... Aşteptam toamna pentru lansare. Ei bine, în dimineaţa de 13 iunie 2013 - că tot e valoros numărul 13 în viaţa mea - am deschis ochii devreme şi am scris acest cântec fără oprire. Mi-a plăcut foarte mult pentru mesajul care îl exprima, iar melodia era bună. Am zis să i-l cânt Zoiei la telefon, să-i cer părerea, deşi şanse să-l imprim nu mai aveam sub nici o formă, iar macheta albumului era, cum vă spuneam, în lucru. Răspunsul ei a fost scurt: <>. Ei bine, am făcut ceva deranjuri şi am dat peste cap câteva programe, dar prietenii ştiu de ce... Aşa că am înregistrat cântecul <>, care în luna iulie a şi câştigat Topromânesc. Şi pentru că nimic nu este întâmplător pe lumea asta l-am pus în capul listei şi am schimbat titlul albumului din <> în <>”.

La album, Adrian Sărmăşan a colaborat cu Zoia Alecu, Laszlo Kovacs, Alexandru Malschi, Jimi Lako,Vlad Spătar, Elena Mândru. "Dacă-ai putea /Să urci pe stea /Să aprinzi veşnicia cu ea".... Până ajungeţi la stele, aţi putea primi un "Albastru de Rai”, miercuri, 16 octombrie. Cu o singură condiţie! Să veniţi la Clubul Ţăranului.

×
Subiecte în articol: adrian sarmasan