x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alice Cooper îl va trezi pe Dracula.

Alice Cooper îl va trezi pe Dracula.

de Alex Revenco    |    07 Iun 2011   •   21:00
Alice Cooper îl va trezi pe Dracula.

Dupa ce, in 2007, am schimbat cateva vorbe in spatele scenei, recent am avut sansa sa stau ceva mai mult de po­vesti cu cel supranumit King of Shock Rock. Realizat cu sprijinul com­paniei Events, interviul telefo­nic a avut loc cu cateva zile inaintea co­n­certului de la Bucuresti, programat la Arenele Romane, saptamana vii­toare. Concertul din Capitala este in­clus in noul turneu mondial Alice Coo­per, intitulat 'No More Mr. Nice Guy'.

• Sunt incantat sa te aud, de unde suni? Ai ajuns in Europa?

Nu inca, acum iti vorbesc din Rio de Janeiro, din Brazilia!

• Am citit ca ai avut un concert anulat, ce s-a intamplat?

Am zburat din Mexic spre Santia­go de Chile si in avion am facut o toxiinfectie alimentara urata, care m-a tinut o zi intreaga in pat. De aceea, din pacate, am fost nevoit sa anulez concertul de la Santiago de Chile, desi doream atat de mult sa cant in fata oamenilor de acolo.

• Actualul turneu spune raspicat ca de acum inainte nu mai vrei sa fii 'Baiat de treaba'. Sa inteleg ca pana acum ai fost ?

Sa stii ca de felul meu sunt si am fost un baiat de treaba. Dar cu Alice, personajul pe care-l intruchipez, e alta poveste, el nu e deloc dragut sau cumsecade! Asta s-a vazut si data trecuta cand am cantat in Romania, unde ne-a placut foarte mult. Va fi foarte distractiv pentru noi sa revenim.

• In concertele din America ai avut in repertoriu un nucleu de 21-22 de cantece. Va fi la fel si in Eu­ro­pa?

Am mai adaugat cateva, asa ca in Europa vom canta 25-26 de piese. Ne distram foarte mult pe scena, show-ul e foarte teatral si am o formatie noua, cu siguranta cea mai buna pe care am avut-o vreodata! _ Desi ai o gramada de hituri, toate concertele din actualul turneu le inchei cu 'Fire', un cover dupa Jimi Hendrix...
Asa este, noi tot timpul repetam, can­tam diferite melodii si ne mai­mu­tarim impreuna.

Si pentru ca Steve Hunter, chitaristul nostru lead, canta piesele lui Jimi Hendrix exact ca Jimi Hendrix am decis sa cantam 'Fire'. Iar pu­blicul iubeste piesa asta si o canta impreuna cu noi.

• Dupa o experienta 3D in pre­mie­ra, esti primul artist care ai can­tat intr-un concert rock in 4D. Cum a fost?

A fost ceva intr-adevar maret, am cantat aici in Brazilia, la Porto Alegre si Sao Paolo, concerte indoor, unde am avut 158.000 de spectatori! A fost o nebunie, brazilienii stiu sa se distreze oricum, asa ca am aterizat la cea mai mare petrecere pe care poti sa ti-o imaginezi!

• Ce sentimente te-au incercat cand te-ai reintalnit si ai inregistrat piese noi cu Dennis, Neil si Mike, fostii tai colegi de formatie?

Noul album va fi gata in luna octombrie si i-am invitat pe baieti sa compuna, impreuna cu mine, piese noi. Dennis, Neil si Mike au raspuns imediat, am muncit impreuna si a fost foarte, foarte bine! Am fost realmente fericit sa lucrez din nou cu vechii mei prieteni.

• Si 'noul' chitarist, Steve Hun­ter, e de fapt un vechi prieten si co­la­borator.

Absolut, chiar si atunci cand formatia se desparte (si s-a intamplat de atatea ori), intre noi n-au existat niciodata certuri, nu ne-am dat in judecata unii pe altii. Intotdeauna despartirile au fost amiabile, iar cei care am fost candva colegi am ramas buni prieteni.
Si nici nu s-ar putea altfel dupa cate am facut impreuna!

• Inainte de concertul de la Bu­cu­resti, ce ai vrea sa transmiti fanilor din Romania?

De pe scena, noi vom degaja foarte multa energie si speram ca si fanii nostri sa reactioneze la fel. Ne dorim ca publicul sa tipe si sa se distreze alaturi de noi. Daca vom canta suficient de tare, poate vom reusi sa-l trezim chiar si pe Dracula!

×
Subiecte în articol: muzica