x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Alifantis n-a mai vorbit greceşte de la 5 ani

Alifantis n-a mai vorbit greceşte de la 5 ani

de Dana Andronie    |    16 Mai 2013   •   16:18
Alifantis n-a mai vorbit greceşte de la 5 ani

Grecul sau Elefantul, cum este Nicu Alifantis alintat de prieteni, a decis ca acest an să poarte amprenta sa artistică. În 2013 se împlinesc patru decenii de când s-a luat în serios, ca artist. Ca atare, tot anul în curs va susţine spectacole, turnee şi lansări cu dichis. Merită să sărbătorească, împreună cu publicul său, vechimea în această meserie atât de ingrată.

Deşi n-a mai vorbit greceşte de la 5 ani, Alifantis şi-a luat inima-n dinţi şi-a făcut o piesă după o poezie elenă. “O poezie absolut superbă (n.r. “S’AGAPÓ “) - spune artistul. Sunt convins că tatălui meu i-ar fi plăcut foarte tare cântecul ăsta. Din păcate nu mai are cum să-l asculte şi să se bucure. Recunosc, chiar şi după atâţia ani, simt o mare împăcare, făcând acest gest”.

Nicu Alifantis ne cheamă la Opera Română pentru a ne prezenta cel mai nou album - “Mozaic”. Pe 20 şi 21 mai, începând cu ora 19:00, vom intra în lumea miraculoasă a lui Alifantis. Cu siguranţă, vom asculta un spectacol-poveste, despre care vom  relata că a fost odată ca niciodată “Mozaic”, “o poveste de dragoste, spusă în diferite feluri şi graiuri, un amalgam de ritmuri şi stiluri muzicale, de instrumente clasice şi exotice, de sonorităţi neaşteptate, precum o îmbrăţişare deosebit de tandră”...




×