x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Amintiri din copilărie

Amintiri din copilărie

24 Aug 2007   •   00:00

Deşi lucrul la acest album a inceput cu ceva timp in urmă, artistul a reuşit să-l finalizeze imediat după divorţul de Heather Mills.

Deşi lucrul la acest album a inceput cu ceva timp in urmă, artistul a reuşit să-l finalizeze imediat după divorţul de Heather Mills, parcă incercănd să susţină convingerea noastră că singura constantă din viaţa lui McCartney in ultimii 50 de ani a rămas muzica. Chiar dacă Paul nu a avut o perioadă tocmai fericită, discul are totuşi un sound vesel, artistul invităndu-ne, o dată cu primul single, să dansăm, "Dance Tonight". Videoclipul piesei rulează deja pe posturile de specialitate şi o are protagonistă pe actriţa Natalie Portman, o bună prietenă a fiicei artistului.

MESAJ. "Am inceput să lucrez la acest album inainte de a lansa pe piaţă discul «Chaos and Creation in the Backyard» (2005). După ce am finalizat «Chaos..» mi-am adus aminte că mai aveam un album aproape gata şi m-am reintors in studio. Este un album foarte personal şi introspectiv, memorii de cănd eram copil şi trăiam in Liverpool. Titlul albumului este, de fapt, un mesaj pe care l-am primit pe telefonul mobil şi care mi s-a părut genial, pentru că insumează tot ce am trăit pănă acum", mărturiseşte Paul. Albumul conţine 13 piese şi este disponibil acum şi in Romănia, prin Universal Music.

Paul McCartney a inregistrat 29 de single-uri poziţionate pe locul intăi in clasamentele din SUA, a produs şi coprodus nu mai puţin de 50 de piese de Top 10 - , mai multe decăt oricare alt producător - fiind recunoscut ca pianist, chitarist, toboşar şi, nu in ultimul rănd, interpret.

PRO ŞI CONTRA. Criticii de specialitate susţin că sound-ul noului album, "Memory Almost Full", aduce cu Wings, trupa pe care PaulMcCartney a infiinţat-o in 1971, după ce The Beatles s-a destrămat, dar şi cu albumul "Abbey Road" (The Beatles). Mai mult, fanii şi-au exprimat o părere nu tocmai bună vizavi despre material, susţinănd pe forumuri că albumul conţine multe distorsiuni digitale.

×
Subiecte în articol: muzica