x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Andreea Bocelli - În noiembrie, CD şi DVD trase în concertul din Central Park

Andreea Bocelli - În noiembrie, CD şi DVD trase în concertul din Central Park

de Alex Revenco    |    29 Sep 2011   •   21:00
Andreea Bocelli - În noiembrie, CD şi DVD trase în concertul din Central Park

In ciuda vremii potrivnice, cel mai iubit tenor al lumii, Andrea Bocelli, a sustinut la mijlocul acestei luni un concert gratuit in Central Park din New York.

Acompaniat de Filarmonica din New York, condusa de Alan Gilbert, Bocelli a avut printre invitati mari personalitati din lumea muzicala americana precum: Celine Dion, Tony Bennett, Chris Botti si David Foster. Sopranele Ana Maria Martinez si Pretty Yende, violinistul Nicola Benedetti, basul bariton Bryn Terfel si flautistul Andrea Griminelli au luat si ei parte la acea seara extraordinara, impreuna cu Corul Simfonic Westminster condus de Joe Miller.

INREGISTRARE HD. Concertul-eveniment a fost inregistrat in high-definition de Thirteen pentru WNET, iar CD-ul si DVD-ul 'Andreea Bocelli Live in Central Park' urmeaza sa apara pe piata in luna noiembrie, la Sugar/Decca Records. Cu peste 70 de milioane de albume vandute, Bocelli este considerat cel mai popular tenor italian si cantaret de muzica clasica la nivel international. In 1999, nominalizarea sa pentru Best New Artist la Premiile Grammy a marcat momentul in care pentru prima data dupa anul 1961 un cantaret de muzica clasica a fost nominalizat la aceasta categorie. 'The Prayer', duetul sau cu Celine Dion pentru filmul animat 'The Quest for Camelot', a castigat Globul de Aur pentru Cea mai buna melodie originala.

Discuri pentru Player
Foo Fighters - Wasting Lights. Grupul a luat nastere in 1994 la initiativa fostului tobosar din Nirvana, Dave Grohl, devenit un excelent vocalist si chitarist. Toate cele sase albume editate inainte au fost nominalizate fiecare la Grammy Awards, trei dintre ele luand pretiosul trofeu. De pe acest CD, cu unsprezece piese, se detaseaza 'I Should Have Known' – cu Krist Novoselic la bass si 'White Limo'.

Pearl Jam - 20. In cinstea aniversarii de 20 de ani a grupului, re­gi­zorul si jurnalistul muzical Cameron Crowe a creat un portret definitiv Pearl Jam. Asta dupa ce a selectat cele mai bune piese din peste 1.200 de ore de auditie a unor lucrari de studio neinregistrate pana acum la care se adauga material live din recentul concert de come-back. E o cronica desavarsita a celor 20 de ani Pearl Jam.

Within Temptation - The Unforgiving. Al cin­cilea album al gru­pu­lui olandez pune inca o data in evidenta vocea exceptionala a solistei Sharon den Adel. Chiar daca esenta muzicala ramane aceeasi (riffuri de chitara heavy metal si parti simfonice) noul disc e mai divers decat precedentele, existand piese cu 'parfum' pop sau de rock traditional. Vocea solistei si claviaturile facand aceste diferente.

×
Subiecte în articol: live new york muzica concert dvd andreea bocelli