x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Andrieş va conduce un submarin galben. "Am examen chiar pe 23 aprilie, la Cinema Patria... Sper să-l iau!!!"

Andrieş va conduce un submarin galben. "Am examen chiar pe 23 aprilie, la Cinema Patria... Sper să-l iau!!!"

de Dana Andronie    |    18 Apr 2012   •   14:16
Andrieş va conduce un submarin galben. "Am examen chiar pe 23 aprilie, la Cinema Patria... Sper să-l iau!!!"

Anul acesta se implinesc cinci decenii de la lansarea primului disc oficial THE BEATLES – LOVE ME DO. Alexandru Andries (avandu-l ca sfetnic pe Aurel Mitran) s-a gandit ca e absolut normal sa sarbatoreasca acest reper muzical major printr-un concert in care respectul si dragostea pentru cantecele celor patru baieti din Liverpool sa ia forma colorata a sunetelor care vor calatori de pe scena Cinematografului Patria catre toti cei care vor fi in sala luni, 23 aprilie. Ce mai stati pe ganduri? Luati-va bilet pentru o calatorie speciala, intr-un submarin galben plin de surprize! Sigur nu veti regreta! A SPLENDID TIME IS GUARANTEED FOR ALL.

Ma bucur ca vom trai sa-l vedem pe Alexandru Andries cum va conduce un submarin galben, chiar daca nu are carnet. De fapt, pentru aceasta calatorie ii este de ajuns experienta cu care s-a indestulat din cele peste 3.500 de concerte sustinute in cei peste 40 de ani de deplasari inedite de la un capat la altul al portativului.

● Jurnalul National: Cand ati ascultat primul album Beatles si cum l-ati procurat?
● Alexandru Andries: BEATLES am ascultat prima data la un prieten bun din Brasov, Octavian Tabacaru – si nu prea mi-au placut... Dar el a insistat si pana la urma m-a prins si pe mine vraja lor (rade). Primul album pe care l-am ascultat are o poveste speciala, dar prefer s-o pastrez pentru concertul din 23 aprilie, mai ales ca sunt sigur ca va face deliciul celor care vor fi in public... Hai sa spun acum doar ca l-am imprumutat dintr-un loc insolit si ca a doua zi l-am dus inapoi...

● Dupa ce ati pus mana pe "Revolver", ce s-a intamplat?
● A fost asa: la noi acasa se zugravea, toate lucrurile erau ingramadite in bucatarie. Nu am avut incotro si am ascultat discul – unul dintre albumele mele favorite din lista BEATLES – cocotat pe un scaun, pentru ca pick-up-ul era sus de tot, pe unul dintre dulapuri. Pe cuvant ca nu stiu cum a trecut timpul si l-am ascultat de trei ori, cap-coada, cu o placere uriasa, greu de pus in cuvinte!!!

● Cand ati devenit dependent de Beatles?
● Nu sunt dependent de BEATLES. E mult spus, dar ca in continuare sunt preferatii mei numarul unu – da, recunosc, si ma bucur si ma mir in acelasi timp – o fi de bine? O fi de rau?... Gasim noi un psiholog sa ma lamureasca (rade). Iar concertul de la Cinema Patria a fost ideea domnului Mitran, ca un fel de minifestival care sa marcheze cei 50 de ani care au trecut de la aparitia primului disc oficial THE BEATLES – LOVE ME DO in 1962. Tot el a avut si ideea de a-i invita in spectacol pe cei din trupa Liverpool, asa ca poate n-ar fi rau sa-l intrebati pe domnul Mitran daca nu cumva e dependent... (rade)

● Ati spus ca "exista muzica inainte de THE BEATLES si muzica dupa THE BEATLES si, oricat am incerca, nu mai e nimic de facut din acest punct de vedere – din fericire!!!". Acelasi lucru s-ar putea spune si despre Alexandru Andries?
● Sa nu exageram. THE BEATLES au schimbat fundamental felul in care se facea si se asculta muzica, mi-au facut pofta chiar si mie si sunt principalii "vinovati" pentru cantecele pe care le-am facut si eu, de atunci incoace, ca atatia altii influentati si impulsionati de ei la vremea respectiva. In rest, hai sa vorbim despre asta peste vreo douazeci de ani... E mai sigur asa. (rade)

● Ne promiteti o calatorie speciala, intr-un submarin galben plin de surprize. Sigur nu vom regreta? Alexandru Andries stie sa conduca?
● Masina? Categoric NU! Un submarin galben? Am examen chiar pe 23 aprilie, la Cinema Patria... Sper sa-l iau!!! (rade)

×
Subiecte în articol: alexandru andrieş