x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Angela Gheorghiu invitata lui Bocelli

Angela Gheorghiu invitata lui Bocelli

de Alex Revenco    |    11 Mar 2013   •   22:35
Angela Gheorghiu invitata lui Bocelli

Multaşteptatul spectacol Andrea Bocelli va avea loc pe 25 mai, la Romexpo
Organizat de  Project Events, European Event Service şi Pentagon Music Management, concertul în aer liber al lui Andrea Bocelli se transforma într-un adevarat festival al muzicii de calitate. Daca până nu demult pe lista invitaţilor lui Bocelli se aflau doar cele patru soprane de la DIV4S, iată cum o serie de nume sonore din muzica clasică internaţională dar şi din Romania confirmă prezenţa la grandiosul spectacol. Soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Corul Radio si Orchestra Nationala Radio precum şI Cezar Ouatu- absolvent al Conservatorului din Milano (canto clasic) şI reprezentantul României la Eurovision 2013.
Născută la Adjud, Angela Gheorghiu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde a studiat cu remarcabila profesoară Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992 la Royal Opera House din Londra, în La Boheme.

Faust la Metropolitan Opera din New York
 Printre cele mai importante apariţii din ultimii ani se numară La Rondine şi Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d’Orange şi la Festivalul de la Salsburg, Faust la Metropolitan Opera din New York şi multe altele. Aplaudată de milioane de fani de pe întreg mapamondul, Angela Gheorghiu primeşte numeroase recunoaşteri din partea criticilor de specialitate, fiind recompensată cu numeroase dinstincţii şi premii.
Soprana Paola Sanguinetti a absolvit Conservatorul “Arrigo Boito” iar în 1994 câştiga a cincisprezecea ediţie a competiţiei “Mattia Battistini” din Rieti şi astfel i se deschid porţile recunoaşterii internaţionale a talentului său. Din 1997 începe să colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alături de care susţine concerte în turneul din Europa iar în 1998 în turneul din America de Nord şI de Sud, cu spectacole în Miami, New York, Rio de Janeiro, Buenos Aires etc.

Carlo şI Magdalena au format grupul CARisMA
Un alt invitat de seama al maestrului este dirijorul Marcello Rota, care, într-o carieră  impresionantă, a condus de la pupitrul de dirijor marile orchestre ale lumii, încântând audienţa de fiecare dată.
Grupul CARisMA a luat fiinţă în anul 2011, după ce doi talentaţi chitarişti au renunţat la carierele solo pentru a face 'echipă'. Carlo Corrieri şI Magdalena Kaltcheva combină tehnica lor extraordinară cu sunetul modern şi inovator, rezultatul fiind un stil natural, ce stabileşte o nouă direcţie în muzică.
Cu o tradiţie de aproape un secol, Orchestra Naţională Radio a avut la pupitru maeştrii artei dirijorale româneşti precum Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Horia Andreescu, dar şi invitaţi precum George Enescu, Carlo Zecchi, Kurt Masur şi multi altii. Orchestra Nationala Radio a acompaniat solisti vocali celebri: Montserat Caballe, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Jose Carreras, Angela Gheorghiu.
Corul Radio a fost înfiinţat în 1940, ajungând în scurt timp unul dintre cele mai apreciate coruri din Europa.

×
Subiecte în articol: angela gheorghiu