x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Antarctica a reuşit cu Explorers

Antarctica a reuşit cu Explorers

de Alex Revenco    |    19 Ian 2012   •   21:00
Antarctica a reuşit cu Explorers

Antarctica este un proiect muzical alcatuit din Delia Opran si Ciprian Lemnaru. La sfarsitul anului trecut, cei doi au inregistrat la A&A Records albumul de debut, intitulat 'Explorers'. Pe acest disc, cei doi scot la lumina peisajele fantastice ale lumilor pe care le poarta in sine, o reflectie caleidoscopica grefata pe sunete electronice glaciale si reliefata de pasajele narative ale Deliei.

Duo-ul isi gaseste inspiratia in synth pop-ul anilor ’80, new wave si muzica electronica de avangarda, elaborand un sound care este in egala masura meditativ, ludic si melodic. Cei doi au mai colaborat pe un alt proiect, Insound, ceea ce le ofera o armonie instinctiva in privinta muzicii, dar si o legatura puternica ce urmeaza a fi intarita in cadrul Antarctica.

Delia Opran, cunoscuta si ca Dee, este absolventa a Franklin College Switzerland in economia finantelor. Si-a inceput cariera muzicala alaturi de grupul Racla, single-ul lor '2 in 1' devenind unul dintre cele mai apreciate hituri in 2004. Este responsabila de muzica si texte. Ciprian Lemnaru, cel care face aranjamentul muzical si masterizarea, a absolvit Scoala de muzica George Enescu.

A avut proiecte cu NoBorder, U-neq, Progressive si LUK. Este un colaborator constant al multor artisti romani importanti, dar si straini, precum Maroon 5, Kirsy Hawkshaw, Gabriel and Dresden etc.

×
Subiecte în articol: muzica