x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Apreciaţi în străinătate, ignoraţi şi tracasaţi în ţară.

Apreciaţi în străinătate, ignoraţi şi tracasaţi în ţară.

14 Iun 2011   •   21:00

E greu s-o detronezi pe Lady Gaga in Top Billboard! Totusi, romanii Edward Maya si Vika Jigulina au facut-o! 'Rasplata'? In tara sunt ignorati total.

Mai mult, casa de discuri le cere daune de mi­lioane de euro, un proces fara precedent in industria noastra muzicala. 'Desert Rain', cea mai noua piesa a lor, nu este difuzata de radiourile autohtone.
Canalele de muzica specializate nu le ruleaza videoclipurile. Totusi, in strainatate sunt iubiti si apreciati. Las Vegas, Lisabona, Beirut, Cancun, Dubai, Miami sunt doar cateva dintre destinatiile in care artistii Edward Maya si Vika Jigulina sunt invitati sa cante frecvent. Mii de oameni le stiu piesele cuvant cu cuvant, stau la coada la autografe si isi pierd vocea tipand si cantand cu ei. Ulti­mul eveniment la care au facut furori a fost Viva Comet 2011 de la Budapesta, unde publicul a cantat cu ei si i-a ovationat indelung, primindu-i ca pe niste vedete incontestabile. Incantati, organizatorii au postat pe youtube imagini de la concert.

Edward si Vika nu sunt nici primii, nici ultimii artisti romani cu care (doar) strainii se mandresc. Oare cand o sa ne apreciem si noi valorile? (A.S.)

×
Subiecte în articol: muzica