x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Axl Rose ar putea fi invitat să cânte alături de trupa AC/DC - presă

Axl Rose ar putea fi invitat să cânte alături de trupa AC/DC - presă

24 Mar 2016   •   18:23
Axl Rose ar putea fi invitat să cânte alături de trupa AC/DC - presă

Axl Rose, solistul trupei Guns N' Roses, ar putea să îl înlocuiască pe Brian Johnson şi să cânte - ca solist invitat - alături de grupul australian AC/DC în secţiunea nord-americană a turneului formaţiei australiene, potrivit mai multor articole apărute, recent, în presa internaţională, informează nme.com.

Trupa AC/DC a anunţat recent că cele 10 concerte pe care le avea stabilite în turneul nord-american vor fi reprogramate, după ce solistul Brian Johnson a fost sfătuit de medici să renunţe imediat la turneu, din cauza riscului de a-şi pierde definitiv auzul. 

Ulterior, formaţia australiană a dat publicităţii un comunicat de presă, prin care a confirmat faptul că show-urile rămase în turneul său nord-american ”vor fi reprogramate în acest an, cel mai probabil cu un solist - invitat”. 

Potrivit zvonuri recente, Axl Rose ar urma să colaboreze cu AC/DC pentru restul turneului. Agentul de presă al grupului australian, contactat de jurnaliştii de la New Musical Express, a făcut următoarea declaraţie: ”Nu am nimic oficial de anunţat. Vă voi ţine la curent dacă această stare de fapt se va schimba”. 

Site-ul Alternative Nation a publicat deja un articol în care se afirmă că Jason Bailey, un DJ de la un post de radio din Atlanta, a spus că ”o sursă foarte bună” l-a informat în legătură cu faptul că Axl Rose va cânta cu AC/DC în cele 10 show-uri din turneul nord-american şi că solistul trupei Guns N' Roses ”a fost adus cu avionul în Atlanta pentru a participa la o audiţie cu membrii trupei AC/DC”. 

GnR Truth, un fansite dedicat trupei Guns N' Roses, afirmase anterior că Axl Rose a fost văzut recent în Atlanta, alimentând astfel speculaţiile despre o audiţie cu membrii trupei AC/DC. 

Trupa australiană urma să îşi încheie secţiunea nord-americană a turneului său mondial pe 4 aprilie, cu un show la Madison Square Garden din New York. Secţiunea europeană a aceluiaşi turneu ar fi trebuit să înceapă pe 7 aprilie, cu un concert în Lisabona. 

Brian Johnson, în vârstă de 68 de ani, s-a alăturat grupului AC/DC în 1980 după moartea solistului Bon Scott. Formaţia australiană, înfiinţată la începutul anilor 1970, a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2003.

Albumele trupei australiene, în rândul cărora se remarcă materiale discografice precum ”Highway to Hell” (1979), ”Back in Black” (1980), ”For Those About to Rock We Salute You” (1981), ”The Razors Edge” (1990) şi ”Black Ice” (2008), s-au vândut în peste 200 milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent album de studio al grupului AC/DC se intitulează ”Rock or Burst” şi a fost lansat în anul 2014. 

La rândul ei, trupa Guns N' Roses a anunţat că se va reuni în formula sa originală - din care fac parte solistul Axl Rose, chitaristul Slash şi basistul Duff McKagan - în acest an şi că va cânta la Festivalul Coachella, în aprilie. Trupa californiană va susţine şi câteva show-uri în Las Vegas, ce ar putea fi urmate de alte concerte, în vara acestui an.

Guns N' Roses este o trupă rock americană, înfiinţată în 1985, la Los Angeles. Cele şase albume de studio ale sale - ”Appetite for Destruction” (1987), ”G N' R Lies” (1988), ”Use Your Illusion I” (1991), ”Use Your Illusion II” (1991), ”The Spaghetti Incident?" (1993) şi ”The Chinese Democracy” (2008) - s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial. 

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: ac/dc axl rose