x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Balada, un secol de muzică”, la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din Capitală

„Balada, un secol de muzică”, la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din Capitală

de Diana Scarlat    |    24 Mai 2018   •   11:40
„Balada, un secol de muzică”, la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din Capitală

Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu, vor susține, sâmbătă, un recital extraordinar, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, din București. Evenimentul cultural se desfășoară în cadrul celei de-a XI-a ediții a Turneului Internațional Stradivarius. Programul recitalului include lucrări de Dinu Lipatti, George Enescu, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora, Constantin C. Nottara, Mircea Chiriac, Dumitru Capoianu, Tiberiu Olah.

 

Ideea proiectului Casa Artelor „Dinu Lipatti” aparține regizoarei Alice Barb, director fondator al acestei instituții, și presupune crearea unui centru cultural ce va avea ca scop organizarea de festivaluri, concerte și manifestări cultural-educative, publicarea unor lucrări de specialitate, partituri sau alte materiale care au legătură cu viața și activitatea lui Dinu Lipatti. Casa Artelor deja a reușit să-și formeze un public fidel, atrâgându-i pe toți cei care caută marea cultură și evenimente culturale de ccea mai bună calitate.

 

Noul centru cultural, care are sediul chiar în casa în care artistul a trăit și a creat, pe Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 12, va elabora, de asemenea, studii și publicații care să pună în valoare patrimoniului spiritual reprezentat de opera marelui muzician român și transformarea lui într-un brand de țară în condițiile conștientizării acestuia pe plan intern și internațional, acțiuni ce vor dezvălui valoarea incontestabilă pe care Dinu Lipatti o are pentru cultura românească.

 

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în septembrie 2017, înființarea Centrului Cultural Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, ținând cont că în anul 2017 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea acestuia.

 

×