x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bob Dylan lansează un nou album de studio, ce va fi promovat printr-un turneu mondial

Bob Dylan lansează un nou album de studio, ce va fi promovat printr-un turneu mondial

07 Mar 2016   •   19:05
Bob Dylan lansează un nou album de studio, ce va fi promovat printr-un turneu mondial

  Bob Dylan, în vârstă de 74 de ani, va lansa un nou album de studio, intitulat ”Fallen Angels”, pe care artistul american îl va promova printr-un nou turneu mondial, informează lefigaro.fr.

”Fallen Angels” este cel de-al 37-lea album de studio al celebrului muzician american şi urmează materialului discografic ”Shadows in the Night”, apărut pe piaţă în 2015. 

Noul disc, ale cărui piese sunt înregistrate de Bob Dylan chiar în această perioadă, va fi promovat iniţial prin mai multe concerte în Japonia, în luna aprilie, şi în Statele Unite, începând din luna iunie.

Albumul ”Fallen Angels” va fi beneficia de prezenţa în studiourile de înregistrări a inginerului de sunet şi producătorului muzical Al Schmitt, care a colaborat în trecut cu nume celebre din industria muzicală, precum Frank Sinatra, Jefferson Airplane, Neil Young, Ray Charles şi Paul McCartney.

Pentru acest disc, Bob Dylan va continua formatul albumului ”Shadows in the Night” şi va conţine coveruri ale unor cântece clasice americane.

Data lansării noului album nu a fost deocamdată anunţată.

Bob Dylan continuă să cânte cu regularitate în public şi nu şi-a încetinit activitatea, dar, în ultimii ani, s-a ocupat mai mult de conservarea moştenirii sale muzicale.

În 2014, a lansat un box-set cu ansamblul înregistrărilor sale realizate în 1967 pentru a pregăti albumul ”The Basement Tapes”, care a apărut pe piaţă în cele din urmă în 1975.

Bob Dylan, născut pe 24 mai 1941, este un cântăreţ, compozitor, textier şi poet american, care a marcat cultura americană în a doua jumătate a secolului al XX-lea. O parte din cele mai apreciate cântece ale lui Dylan datează din anii 1960, iar cântece precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'" au devenit embleme ale mişcărilor anti-război şi pentru drepturile civile la scară mondială.

×
Subiecte în articol: bob dylan