x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bobby McFerrin va cânta cu un haiduc

Bobby McFerrin va cânta cu un haiduc

de Alex Revenco    |    28 Ian 2010   •   00:00
Bobby McFerrin va cânta cu un haiduc

Poimâine, muzicianul american le pregăteşte spectatorilor români o surpriză menită să "personalizeze" show-ul de la Bucureşti. La un moment dat, McFerrin va face un jam session cu acordeonistul Ionică Minune şi cu celebrul ţambalist Cristinel Turturică, fost component al Tarafului Haiducilor din Clejani.



Bobby McFerrin promite să înmoaie gerul din Capitală într-un show ce va încălzi, cu siguranţă, inimile celor prezenţi sâmbătă, 30 ianuarie, la Sala Palatului. Spontaneitatea şi improvizaţia de cea mai bună calitate vor fi la ele acasă la spectacolul pe care McFerrin, aflat pentru a doua oară în România, îl va susţine poimâine la Sala Palatului din Capitală. În acest concert, organizat de Sound & Image Events, marele artist ne va arăta întreaga dimensiune a talentului, dar şi a dragostei sale pentru muzică, precum şi bucuria pe care ea o aduce în viaţa fiecăruia dintre noi.

Cei prezenţi la concert vor avea ocazia să-l urmărească live pe cel supranumit, pe drept cuvânt, omul-orchestră, vor putea să i se alăture într-o extraordinară aventură muzicală, în care, cu siguranţă, Bobby McFerrin va uimi pe toată lumea cu abilităţile sale în "prelucrarea" sunetelor.

SOLO A CAPELLA
Aflat la ultimul concert din acest turneu, muzicianul vrea să le facă, în premieră, o surpriză spectatorilor săi. Site-ul oficial al artistului anunţă: Solo A Capella concert with brilliant Romanian Guest Artists. Într-adevăr, pe scena de la Bucureşti, alături de Bobby McFerrin vor evolua câţiva virtuozi aleşi pe sprânceană, care îl vor provoca la un dialog muzical unic - vocea sa extraordinară, acompaniată de instrumente specifice muzicii lăutăreşti. Acordeonul maestrului Ionică Minune, ţambalul vrăjit al lui Cristinel Turturică şi un contrabas de excepţie (surpriză!) vor încinge, cu siguranţă, atmosfera de sâmbătă seară. Un motiv în plus să-l putem admira pe Bobby într-o minunată lecţie de muzică.

VOCABULARIES
Ionică Minune cântă la acordeon de la vârsta de 4 ani şi este o legendă printre muzicanţii "de tradiţie" din România. Muzicieni de marcă Oscar Peterson, Michel Petrucianni, Richard Galliano sunt doar câţiva dintre cei alături de care Ionică a cântat pe marile scene ale lumii. Cristinel Turturică, fost membru al celebrului Taraf de Haidouks, cântă la ţambal şi a colaborat cu compozitorul Gabriel Yared, câştigător al premiului Oscar pentru muzica filmului "Pacientul englez".

Bobby McFerrin va sosi la Bucureşti vineri seară şi va pleca din România duminică. Artistul are în pregătire un nou album, intitulat "VOCAbuLarieS", ce urmează să apară luna viitoare şi va fi promovat printr-un nou turneu în primăvara acestui an. Ultimele bilete, cu preţuri între 80 de lei şi 250 de lei (categoria VIP), se mai găsesc la www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.vreaubilet.ro, la casa de bilete a Sălii Palatului, în magazinele Germanos, librăriile Cărtureşti, la Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone.

×
Subiecte în articol: muzica concert bobby mcferrin