x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bodo: "Soţia îmi spune că sunt cel mai bun"

Bodo: "Soţia îmi spune că sunt cel mai bun"

de Dana Andronie    |    19 Mar 2010   •   00:00
Bodo: "Soţia îmi spune că sunt cel mai bun"

Proconsul se ţine de concerte chiar de 1 Aprilie, la Silver Church. Bodo, Dragoş, Robert, Vali şi James vă promit că merită să veniţi la club, că nu veţi fi păcăliţi! De la ora 21:00, în program figurează cea mai bună muzică din anii '80 şi de azi. Şi totul va fi live. Pe bune!


● Jurnalul Naţional: Mai ai pingele? Ai tot umblat să-ţi îndeplineşti visele, ai făcut bătături, ai rămas vreodată desculţ? Cine te-a ajutat să nu te abaţi de la drumul (destinul) tău?

Bodo: Am şi pingele, şi bătături, am şi rămas desculţ... E imposibil ca, până la vârsta de 42 de ani, să nu treci prin toate etapele mai devreme menţionate. Acum mai mult decât oricând mă simt "mai pingelit" şi datorită experienţelor trecute, responsabilităţilor pe care le am şi, nu în ultimul rând, aşteptărilor pe care le au familia, prietenii şi fanii mei de la mine. Bineînţeles că Dumnezeu m-a ajutat să nu fac greşeli fatale şi să nu mă abat de la ce mi-a fost scris.

 

● Unde ai ajuns cu Proconsul? Departe, ştiu... Dar aş vrea să ne spui ce a fost şi ce a ajuns trupa cu tine ca prim-solist.

Departe... Exact! Eu nu pot funcţiona fără noţiunea de echipă. Suntem în formula aceasta de mai bine de 16 ani, cu foarte mici schimbări. Eu, Dragoş, Robert, Vali am avut grijă ca
Proconsul să crească, să se facă mare şi, exact ca un copil care creşte şi devine adult, să facă lucruri măreţe, de care să fii mândru.

 

● Ce înseamnă pentru tine să fii OM?

Pentru mine, a fi om înseamnă un cumul de însuşiri care conferă un caracter, sentimente de iubire necondiţionată faţă de familie, prieteni, faţă de semeni.

 

● Dar artist made in Romania?

Înseamnă să dai autografe pe la spitale, pe gipsuri, pe reţete, la supermarket-uri, în piaţă, iar la concerte - pe carnete de student, pe mâini...

 

Căsnicia - "ultima noastră şansă de a ne maturiza"

● Ce laşi în urma ta?

Deocamdată, un singur fiu... Mai las un Cerb de Aur, numeroase alte premii, un public minunat, câteva cântece de dragoste care au unit foarte multe suflete.

 

● Mai ai încredere în oameni?

De ce nu?!? Altfel n-aş fi OM...

 

● Te-ai căutat în ultima vreme de bunătate? Mai ai de dat?

Am de dat atât timp cât am inspiraţie pentru versurile melodiilor compuse de mine. Asta pe lângă faptul că soţia mea îmi spune că sunt cel mai bun.

 

● Căsnicia este o... Te las pe tine să continui...

Nu există nimic mai frumos pe lume decât devotamentul unei soţii. "Căsnicia este ultima noastră şansă de a ne maturiza" (Joseph Barth).

 

● Femeia este o anexă a bărbatului? Sau, cum spunea Nietzsche, "o suprafaţă care simulează adâncimea"? Sau ce este?

Pentru mine, femeia este ceva extrem de complex. Am numai cuvinte la superlativ despre ea... Mi-e greu să exprim exact ce gândesc...

 

● Bărbatul este un animal ce crede că poate să zboare? Sau...

Pentru că sunt născut în zodia Peşti, eu clar n-am cum să cred că pot zbura... cu excepţia peştilor rândunică. (râde)

 

● Viaţa ta a avut, bineînţeles până la această oră, delir, tumult în soare, bucurie respirată, vorba lui Ionel Teodoreanu?

Mulţumesc enorm bunului Dumnezeu pentru ce mi s-a întâmplat până acum atât profesional, cât şi personal. Am fost ferit de decepţii sau de perioade de cumpănă şi într-adevăr am avut parte de bucurie respirată, delir şi tumult în soare.

 

● Îţi aminteşti vreo păcăleală de 1 Aprilie pe care poţi să ne-o împărtăşeşti? Făcută sau dăruită, primim şi una, şi alta.

Cea mai recentă farsă mi-a fost făcută de un grup de prieteni, care mă sunau cu numere ascunse din 3 în 3 minute să comande pizza.
La primele două apeluri n-am avut probleme, crezând că totuşi au format numărul greşit, dar după nouă apeluri mi-am zis că nu e d'a bună. O farsă pe care am făcut-o eu... Se întâmpla la vama cu Republica Moldova, când l-am rugat pe vameş să-i spună lui Robert că viza de pe paşaportul lui este falsă. Iar de aici, o întreagă aventură. M-am ales cu alte farse făcute de toată formaţia...

×
Subiecte în articol: interviu muzica bodo proconsul