x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bon Jovi, din nou numărul 1

Bon Jovi, din nou numărul 1

de Alex Revenco    |    29 Noi 2009   •   00:00
Bon Jovi, din nou numărul 1

Cel mai nou album al pop-rockerilor americani, intitulat "Circle", are de toate pentru toţi: balade, riffuri heavy metal, lecţii de iubire, dar şi versuri sociale despre recesiune sau demenţi cu pistoale în mână.



Acest al unsprezecelea album de studio din istoria formaţiei se vrea o "întoarcere la rock'n'roll", după cum dă de înţeles chitaristul Richie Sambora într-un interviu acordat publicaţiei Rolling Stone. Dacă precedentul album, "Lost Highway" (2007), a fost un experiment country-pop, de această dată Bon Jovi revine la hard-rockul din vremurile bune, altoind pe el când riffuri heavy metal (Bullet), când pian şi orchestră de coarde (Live Before You Die). Piesa "Work for the Working Man" este un exemplu că Bon Jovi e în stare să compună şi altceva decât balade lacrimogene, "de dragoste". O altă piesă cu trimiteri sociale este "Bullet", care vorbeşte despre războaiele duse în numele religiei, dar şi despre crimele absurde din cartier.

163.000 de unităţi
În binecunoscuta tradiţie Bon Jovi, de pe noul disc nu lipsesc nici baladele de inimă albastră, precum "Live Before You Die". Referitor la revenirea grupului spre hard-rockul anilor '80 şi la titlul noului disc, Jon Bon Jovi a declarat: "Unii ar putea să spună că acum cercul nostru s-a închis. Alţii pot crede că cercul nu se va închide niciodată". Cel mai nou album Bon Jovi, "The Circle", a urcat în prima săptămână după lansare pe primul loc în topul Billboard 200, cu 163.000 de exemplare vândute. Anterior, Bon Jovi a ajuns pe locul I în 2007 cu discul "Lost Highway", care s-a vândut în peste 292.000 de exemplare în acelaşi interval de timp. În istoria formaţiei au mai fost două discuri long play care au urcat în fruntea clasamentului revistei Billboard, este vorba despre "Slippery When Wet" (1986) şi "New Jersey" (1988).

×
Subiecte în articol: muzica