x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bon Jovi şi Roxette, siguri, alţii, sperăm

Bon Jovi şi Roxette, siguri, alţii, sperăm

de Alex Revenco    |    22 Dec 2010   •   19:24
Bon Jovi şi Roxette, siguri, alţii, sperăm

Chiar dacă anul în curs nu s-a încheiat încă, speculaţiile privind la ce „am putea vedea” în 2011 au început. Fără discuţie, încă mai sunt destule nume grele ale muzicii internaţionale pe care noi, românii, nu le-am „bifat”. La care se adaugă vedete ale momentului pe care am vrea să le vedem acum, când sunt pe val, nu când se apropie finalul carie­rei.

În acest sens, lupta organizatori­lor este crâncenă, în timp ce aş­tep­tările noastre din ce în ce mai mari. „Obsesia” nr. 1 rămâne U2, dar, din pă­cate, în 2011 Bono & Co nu au pla­nuri pentru Europa, cel puţin până acum. Şi asta chiar dacă presupunem că noul Stadion Naţional va fi gata. La începutul lui februarie viitor, U2 are concerte în Japonia şi Coreea de Sud, apoi în Australia şi Noua Zeelandă. Urmează Chile, Argentina, Brazilia, Peru – în martie, Mexic, Statele Unite şi Canada (concerte reprogramate) – în aprilie şi mai. Vor mai reveni în Europa? Au făcut-o „pe îndelete” în vara & toamna acestui an! Într-un fel de top neoficial al celor mai dorite formaţii, ar urma Pink Floyd, dar cum reformarea e aproape imposibilă (ca şi la Led Zeppelin, de altfel!), am putea fi mai mult decât satisfăcuţi cu evoluţia celui mai autorizat „purtător de cuvânt”.

Este vorba, bineînţeles, despre Roger Waters, care concertează pe bătrânul continent (între 21 martie – Lisabona şi 6 iulie – Milano) în cadrul „The Wall Live Tour”. După cum arată şi titlul, faimosul album este prezentat cap-coadă într-un fabulos spectacol de sunet şi lumini. Se vorbeşte că „The Wall Live Tour” este mult „peste” turneul „The Dark Side Of the Moon Live”, desfăşurat între 2006 şi 2008. Pentru amatorii rockului mai aspru, evenimentul nr. 1 al anului ce vine este reformarea System of a Down, în iunie 2011, când va parti­cipa la o serie de mari festivaluri în Europa; ca şi Coldplay, de altfel, în iunie şi iulie anul viitor. Fanii lui Robbie Williams îşi pot vedea idolul evoluând în „echipa” care l-a consacrat... numai că turneul Take That (27 mai-29 iunie 2011) se va derula doar în Marea Britanie, Irlanda, Italia, Danemarca, Olanda şi Germania. Punct!

Dar revenim la concertele „bătute în cuie”, unde începem cu faimosul Andy Fletcher (Depeche Mode), care revine în ţara noastră pentru a fi preţ de o noapte DJ în The Ark, sâmbătă, 29 ianuarie 2011. De Mărţişor, trupa norvegiană Combichrist (electro-industrial) vine pentru prima oară în România, pentru un concert în The Silver Church. La 7 aprilie, duo-ul de synthpop Hurts din Manchester vine la Bucureşti pentru un concert (sold out) reprogramat. Legendarul grup finlandez Children of Bodom îi va încânta pe fanii de „metale grele şi foarte grele” la 20 aprilie la Arenele Romane. Unde de 1 Mai va cânta trupa germană Blind Guardian (progressive metal). La 30 mai, Roxette vine pentru prima dată în România, la Zone Arena, unde vor răsuna acordurile marilor hituri „The Look”, „Listen to Your Heart”, „Dange­rous”, „Joyride” etc. La 10 iulie, „The Circle Tour”, cel mai mare turneu întreprins de Bon Jovi, ajunge şi la Bucureşti, unde celebrul grup american va susţine un concert extraordinar în Piaţa Constituţiei. Unde, printr-o masivă prezenţă a reprezentantelor sexului frumos, e de aşteptat ca numărul de spectatori înregistrat la AC/DC să fie (cel puţin) egalat!

×
Subiecte în articol: arte muzica