x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Boo Boo Davis, blues de Mississippi în Vama Veche

Boo Boo Davis, blues de Mississippi în Vama Veche

de Alex Revenco    |    04 Iun 2012   •   15:41
Boo Boo Davis, blues de Mississippi în Vama Veche

Dupa cum se stie deja, timp de trei zile, in Vama Veche va avea loc un festival international de tinuta ce-si propune sa reinvie spiritul Vamii Vechi de altadata. Este vorba despre Freedom Jazz Festival, programat din 19 pana pe 21 iulie, la Marina Park, in Vama Veche. Afisul evenimentului prezinta personalitati de prim rang din jazzul international, precum Billy Cobham, Boo Boo Davis, Johnny & Mozes Rosenberg- joi, 19, Sergio Mendez & Brasil 2012, Blood, Sweat and Tears -vineri, 20; Nights of Jazz Guitars featuring Larry Coryell (SUA) and guest Philip Catherine (Franta).

Dar cine a initiat acest eveniment, intitulat Freedom Jazz Festival ? Este vorba despre Fundatia Bravo sI binecunoscutul muzician Marius Mihalache. Producator este Fundatia Bravo iar producator executiv - Promotion Company, unde Director General este Lorin Vasilovici, omul care l-a descoperit pe Marius Mihalache sI in 1998, la Sala Palatului i-a organizat primul mare concert, in deschidere la Chick Corea. La Freedom Jazz Fest va fi lansat si noul proiect muzical al lui Marius Mihalache, intitulat I Like Romania, o creatie etno- jazz- clubbing, bazata pe filonul muzical romanesc, tratat intr-o viziune moderna.

Printre marii muzicieni de jazz care vor urca pe scena festvalului din Vama Veche se afla sI un bluesman legendar, Boo Boo Davis (foto), supravietuitor al ultimei generatii de muzicieni care scriu, simt sI canta blues dupa o copilarie dificila petrecuta pe plantatiile de bumbac din delta fluviului Mississippi. S-a nascut in localitatea Drew , chiar in mijlocul Deltei, cel mai fertil teren din Sud destinat culturii bumbacului. In acea regiune a locuit multi ani la rand, Charley Patton, considerat "Father of the Delta Blues" iar Boo Boo a avut sansa sa-l asculte, in copilarie, de nenumarate ori.

Tatal sau, Sylvester Davis, era cultivator de bumbac sI in timpul liber canta la mai multe instrumente (printre care, muzicuta) alaturi de alti muzicieni precum John Lee Hooker sau Elmore James. La 5 ani Boo Boo canta la muzicuta sI in corul bisericii din Drew, alaturi de mama sa. La 13 ani a invatat chitara sI la 18 ani canta impreuna cu tatal sI fratii sai in grupul The Lard Can Band. La inceputul anilor '60, Boo Boo s-a stabilit in St Louis, unde erau la apogeu Albert King, Ike Turner, Chuck Berry sI multi altii. Timp de optsprezece ani a cantat, impreuna cu fratii sai, in formatia Tabby's Red Room. Chiar daca s-a stabilit in St Louis, inima lui a ramas in Sud iar Boo Boo a continuat sI continua sa cante Mississippi Blues. Din anul 2000 incoace, Boo Boo Davis vine de doua ori pe an in Europa sI in 2012 ajunge pentru prima oara in Romania, la Freedom Jazz Festival.

Se vand bilete la pret promotional
Organizatorii au pus deja in vanzare biletele prin Eventim, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturesti si pe www.eventim.ro. Primele 1000 de bilete au preturi promotionale: 35 lei pe zi sI 75 lei- abonamentul pe trei zile, dupa care acestea vor costa mult mai mult. Mai trebuie spus ca la realizarea productiei pentru evenimentul din Vama Veche contribuie circa 40 de artisti si specialisti din domeniul muzical si artistic. Alaturi de artistii straini, pe scena festivalului vor urca o serie de artisti romani ca: Jazzapela, Marius Popp Quartet, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Marius Mihalache I Like Romania, Mike Godoroja & Blue Spirit, Romanian Power Trio: Mihalache- Tandarica- Horja.

×
Subiecte în articol: muzica