x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Britpop de cea mai bună calitate: Pulp la B’estfest

Britpop de cea mai bună calitate: Pulp la B’estfest

de Alex Revenco    |    27 Feb 2012   •   21:00
Britpop de cea mai bună calitate: Pulp la B’estfest

Infiintata la Sheffield, formatia Pulp a avut un succes urias la mijlocul anilor ’90, cand se 'batea' de la egal la egal cu Suede, Blur sau Oasis. Pentru prima oara in Romania, Pulp va canta in aceasta vara la B’estfest Summer Camp, festival organizat de Emagic, ce va avea loc intre 6 si 8 iulie, pe malul lacului Pasarea din Tunari.

Astfel, pana la aceasta ora, lista numelor confirmate ii include pe Garbage, Caro Emerald, Selah Sue, The Qemists, Milow, Andy C, Mala Vita, Meshuggah, Obituary, Kreator, Moonspell si Pulp.

Dupa ce in anii ’80 Pulp si-a cautat drumul muzical, Pulp a cunoscut gustul succesului incepand cu anii ’90, cand formatia a inregistrat albumele 'His ’n’ Hers' (1994) si 'Different Class' (1995), iar britpop-ul avea sa se bucure de o popularitate impresionanta si dincolo de granitele Marii Britanii. Dupa sapte ani de succese pe banda rulanta, in 2002, Jarvis Cocker si colegii sai iau hotararea de a porni cariere solistice. Dar, spre bucuria banilor, anul trecut Pulp a anuntat participarea la Isle of Wight si Wireless din Marea Britanie, urmata de o vara incarcata de concerte, grupul fiind cap de afis al unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, precum Glastonbury (UK), Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), T in the Park (Scotia), Melt! (Germania), Dour (Belgia), Heineken Open’er (Polonia), Way Out West (Suedia), Leeds si Reading (Marea Britanie). In 2012, Pulp si-a anuntat participarea la celebrul Coachella Fest din SUA, dar si la B’estfest Summer Camp.

×
Subiecte în articol: muzica concert b'estfest pulp