x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Bryan Adams

Bryan Adams

de Alex Revenco    |    28 Mar 2008   •   00:00

La 17 martie, celebrul muzician canadian şi-a lansat la Polydor Records noul disc long play intitulat “11”. Primul single extras de pe acest album este “I Thought I’d Seen Everything”, o piesă compusă în binecunoscuta manieră care l-a consacrat pe Adams, plină de energie şi cu un tempo moderat.

Revine cu al 11-lea album şi cu un turneu de 11 concerte în 11 ţări

 

La 17 martie, celebrul muzician canadian şi-a lansat la Polydor Records noul disc long play intitulat “11”. Primul single extras de pe acest album este “I Thought I’d Seen Everything”, o piesă compusă în binecunoscuta manieră care l-a consacrat pe Adams, plină de energie şi cu un tempo moderat.

 

HITURI CLASICE. Compus în camerele de hotel şi cabinele din backstage în timpul turneelor din ultimii doi ani, albumul “11” reprezintă şi continuarea colaborării cu Jim Vallance, materializată în trei piese de pe acest disc. Până acum, parteneriatul Vallance – Adams a dus la multe dintre hiturile clasice ale lui Bryan, “Heaven”, “Summer of ’69” sau “Run To You”.

 

25 DE ANI. De la energica “Broken Wings” şi sensibila “Mysterious Ways” până la antrenanta “Something To Believe”, cel de-al 11-lea album al lui Bryan Adams promite să fie reprezentativ pentru cariera de două decenii şi jumătate a starului canadian. Şi, pentru a-şi promova noul album, Adams va susţine un turneu unic, de 11 concerte în 11 ţări diferite în… doar 11 zile!

 

Discuri pentru player

 

Muse

Haarp. Cel mai nou produs muzical al formaţiei britanice se anunţă drept unul dintre cele mai promiţătoare albume ale acestei primăveri. DVD-ul şi CD-ul “Haarp” cuprind reprezentaţia de pe Wembley Stadium din vara anului trecut. Printr-unul dintre cele mai ambiţioase producţii live ale momentului, cei de la Muse au ridicat spectacolele lor la un asemenea nivel, încât i-au făcut pe jurnaliştii de la Kerrang! să exclame: “Ce show! Ce seară! Ce trupă!”.

 

Kronos Quartet

The Cusp of Magic. Albumul conţine piesa comandată de Kronos cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani a colaboratorului de-o viaţă şi prietenului Terry Riley. Melodia este rezultatul colaborării dintre Kronos Quartet şi Wu Man la pipa (un instrument cu corzi tradiţional chinezesc, asemănător cu lăuta) şi voce. În acelaşi timp, toţi muzicienii au cântat la o varietate de instrumente de percuţie, jucării şi tot felul de alte obiecte ce produc “zgomote”.

 

K.D. Lang

Watershed. În anul 2008, artista canadiană le-a pregătit fanilor un nou album, lansat pe piaţa internaţională la sfârşitul lui ianuarie.  Materialul constă în 11 melodii noi, compuse de k.d. după un an de efort într-un studio de înregistrări din California. De la Invincible Summer (2000), câştigătoarea a nu mai puţin de patru premii Grammy nu a mai scos pe piaţă cântece noi, iar din 2004 (Hymns Of The 49th Parallel) nu mai realizase albume de studio. După 25 de ani de carieră, acest disc este, în premieră, produs de interpretă.

 

REM

Accelerate. Puţine sunt albumele care să aibă un titlu atât de potrivit ca acest al 14-lea disc long play al grupului american. Asta pentru că Stipe & Co au stabilit că la acest material se va lucra într-un ritm alert, că se doreşte a fi gata imediat. Astfel s-a ajuns la alegerea titlului care sugerează atât rapiditatea cu care a fost imprimat materialul, cât şi ritmul alert al celor 11 piese. Albumul a fost înregistrat anul trecut în Canada, Irlanda, Grecia şi SUA cu producătorul Jacknife Lee (U2, Snow Patrol, Kasabian).

×
Subiecte în articol: muzica