x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cameleonii bluesului vin la EUROPAfest

Cameleonii bluesului vin la EUROPAfest

de Catalina Iancu    |    10 Apr 2011   •   16:40
Cameleonii bluesului vin la EUROPAfest
160593-the-merry-poppins.jpgThe Merry Poppins din Austria este una dintre primele trupe anunţate ce vor evolua în cadrul festivalului internaţional EUROPAfest, la 7 şi 8 mai. Formaţia din Salzburg (foto) este un salt funky de la hip hop şi reggae urban, la un mix de blues, stiluri balcanice şi sound-ul de cabaret al anilor '50.

Cei cinci membri ai grupului îşi coordonează instrumentele astfel încât crează pe scenă sunetul unei mici orchestre. Formaţia este alcătuită din vocalistul David Lageder, muzician capabil de fluctuaţii extraordinare ale vocii, Thomas J. Aichinger - chitară şi trombon, Mathias Vorauer - contrabas, Robert Aichinger - tobe şi Herbert Könighofer - saxofon, clarinet şi percuţie.

În ultimii ani, austriecii de la The Merry Poppins au participat la spectacole de renume: International Saalfelden Jazz Festival din Austria, International Cairo Jazz Festival sau International Bansko Jazz Festival din Bulgaria. După lansarea cu succes a albumului de debut "Mildenburg 11” din 2007, muzicienii au lansat, un an mai târziu, cel de-al doilea CD intitulat "Inspector Malosso”.

EUROPAfest, ce se va desfăşura în perioada  7-13 mai, va aduce în faţa publicului, alături de excentricii de la The Merry Poppins, trupe precum Ari Borger Quartet din Brazilia sau Atmasfera din Polonia şi Ucraina.

×