x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Cel mai sincer album"

"Cel mai sincer album"

de Alex Revenco    |    08 Iul 2008   •   00:00
"Cel mai sincer album"

Din suflet ● Interviu cu irlandezul Vivian Campbell, stabilit în California
Astăzi, de la ora 19:00, în parcarea B a pavilionului Romexpo are loc un concert extraordinar susţinut de două formaţii legendare ale muzicii rock: Whitesnake şi Def Leppard, cu Iris în deschidere.



Din suflet ● Interviu cu irlandezul Vivian Campbell, stabilit în California
Astăzi, de la ora 19:00, în parcarea B a pavilionului Romexpo are loc un concert extraordinar susţinut de două formaţii legendare ale muzicii rock: Whitesnake şi Def Leppard, cu Iris în deschidere.

Organizatorul concertului de la Bucureşti, Fun Time Production, ne-a facilitat un interviu cu Vivian Campbell, chitaristul de la Def Leppard, acordat în exclusivitate cititorilor Jurnalului Naţional.

 Jurnalul Naţional: Noul album Def Leppard are un sunet mai dinamic decît celelalte…


Vivian Campbell: Da, este puţin diferit, dar cred că în cazul acestui disc lucrul cel mai deosebit este că nu l-am abordat cu o anumită concepţie referitoare la stil. În trecut discutam de fiecare dată ce fel de muzică intenţionăm să înregistrăm. Personal, niciodată nu m-am simţit prea confortabil făcînd acest lucru. Nu cred că sînt un compozitor atît de bun, încît să fac experimente, eu compun doar ceea ce pot. Aşa am procedat şi cu acest album. Membrii trupei au înregistrat cîte un demo pentru fiecare piesă şi, apoi, le-au schimbat între ei şi nici unul nu a încercat să modifice prea mult din ce au făcut ceilalţi. Cred că acum se întîlnesc mai multe stiluri diferite decît pe oricare dintre celelalte discuri Def Leppard. Cred că acest lucru se reflectă, mai ales, în cazul versurilor, deoarece textierii au fost diferiţi.


Beculeţe


 Cît timp aţi lucrat pentru acest disc?

Am început să scriem textele în 2006, în timp ce ne aflam în turneu în America. Am izolat zona din spatele scenei şi am decorat-o cu ghirlande şi beculeţe de Crăciun, numind-o "Holul strălucitor". În fiecare zi alegeam altă încăpere, dar zilnic petreceam acolo cîte o oră sau mai mult, dezvoltînd cîte o temă, şi astfel au început să prindă contur ideile noastre. De aceea am numit albumul "Holul strălucitor", iar acesta este cel mai sincer album al nostru.

 Cum l-aţi înregistrat?

L-am produs cu mijloace proprii cu ajutorul lui Ronan McHugh, care a fost co-producătorul nostru timp de cîţiva ani. El este din Dublin, acolo unde am înregistrat albumul, deşi unele dintre piese au fost realizate în studiourile noastre de acasă. Eu am acasă un mic studio, unde am înregistrat cîteva dintre propriile intervenţii vocale şi chitaristice. Unele dintre pasajele de chitară provin din înregistrările originale de la "Sparkle Lounge", pe cînd eram în turneu, în 2006. Atunci am început să folosim telefonul mobil, conectat la laptopul meu, astfel încît am înregistrat originalul de la "Sparkle Lounge", finalizat pe album.


Cu Dio m-am implicat


 Def Leppard e în turneu cu Whitesnake, unde ai cîntat şi tu. Cum te-ai înţeles cu David?


Am fost în turneu cu Whitesnake aproape doi ani, dar nu am înregistrat niciodată un album cu Whitesnake. Am avut un lung şir de concerte, dar albumul pe care îl promovam în turneu era făcut cu alţi muzicieni; nimeni din formaţie nu participase la realizarea albumului, cu excepţia lui David Coverdale. Şi, nici cînd a sosit momentul înregistrării următorului album, nici unuia dintre noi nu ni s-a permis să participăm. Acesta e motivul pentru care am plecat din grup. Deosebită pentru mine a fost perioada petrecută împreună cu Dio, am fost alături de el mai mult timp, am compus multe dintre piese, astfel încît am fost mai implicat din punct de vedere emoţional.

 Am auzit că în timpul liber joci fotbal...

Într-adevăr, am încercat să joc fotbal, dar am 45 de ani, aproape 46, aşa că este imposibil să joc împotriva unor băieţi care au jumătate din vîrsta mea. Am jucat la un club din L.A., Hollywood United FC, unde aveam cinci echipe care jucau la diferite niveluri. Împreună cu noi jucau diferite vedete, actori, muzicieni şi mulţi jucători amatori; am avut multe meciuri, în oraşe diferite din SUA. 

5 minute

"Am trecut atît de mulţi muzicieni diferiţi în Whitesnake, încît mereu am spus că poţi arunca o piatră în sus şi, probabil, cînd cade,  poţi lovi pe cineva din Whitesnake. Pentru cariera mea, Whitesnake nu e ceva important, reprezintă doar cinci minute"

 Internet

"Am lucrat şi acasă, stau în L.A. şi trimit solourile de chitară prin internet. Pentru că cele mai multe piese de pe album au fost realizate cînd noi eram împreună la Dublin. La celelalte am avut nevoie de colaborare directă pentru a putea înregistra"

 David Beckham

"Am jucat un meci în scopuri caritabile împotriva lui L.A. Galaxy, cu David Beckham
în echipă. Nu mi-a făcut multă plăcere deoarece aveau mulţi foşti fotbalişti profesionişti şi ne-au distrus. Jocul a fost într-o singură direcţie, şi asta nu m-a amuzat deloc"

Vivian Campbell - chitarist Def Leppard

×
Subiecte în articol: muzica albu whitesnake def leppard