x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cezar Ouatu va cânta ultimul la cea de-a doua semifinală a Eurovision

Cezar Ouatu va cânta ultimul la cea de-a doua semifinală a Eurovision

29 Mar 2013   •   12:13
Cezar Ouatu va cânta ultimul la cea de-a doua semifinală a Eurovision
Sursa foto: facebook.com

Reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, va evolua ultimul în cea de-a doua semifinală a concursului, potrivit tragerii la sorţi a ordinii de intrare în concurs care a avut loc, joi, la Malmo, în Suedia.

Prima semifinală a Eurovision, care se va desfăşura pe 14 mai, va fi deschisă de Austria, urmată de Estonia, Slovenia, Croaţia, Danemarca, Rusia, Ucraina, Olanda, Muntenegru, Lituania, Belarus, Moldova, Irlanda, Cipru, Belgia, Serbia.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 16 mai, ordinea de intrare în concurs este: Letonia, San Marino, Macedonia, Azerbaidjan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveţia şi România.

În marea finală a concursului din 18 mai sunt calificate direct Suedia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania.

Cezar Ouatu a câştigat selecţia naţională a concursului Eurovision cu piesa "It's my life", compozitor Cristian Faur.

Concursul Eurovision este transmis în Europa, Australia, Asia, Canada şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României în competiţia Eurovision au fost de două ori locul al treilea, obţinut în 2010 de Paula Seling şi Ovi cu piesa "Playing with fire", şi în 2005 de Luminiţa Anghel şi Sistem cu "Let My Try", şi o dată locul al patrulea, în 2006, prin Mihai Trăistariu cu "Tornero".

Trupa Mandinga a reprezentat România în 2012 în finala competiţiei şi s-a clasat pe locul al 12-lea, cu melodia "Zaleilah".

×
Subiecte în articol: eurovision 2013 cezar ouatu