x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Chitaristul legendarei trupe Rolling Stones face declarații șocante

Chitaristul legendarei trupe Rolling Stones face declarații șocante

06 Sep 2015   •   11:37
Chitaristul legendarei trupe Rolling Stones face declarații șocante

Keith Richards, chitaristul în vârstă de 71 de ani al legendarei trupe The Rolling Stones, se pregăteşte de lansarea unui nou album solo şi profită de atenţia presei pentru a-şi exprima gândurile cu privire la muzica contemporană. Conform rocker-ului britanic, cele mai iubite trupe de heavy metal sunt nişte glume proaste, iar muzica rap se adresează în eclusivitate publicului complet afon, conform unui interviu acordat publicaţiei New York Daily News.

"Milioane de fani susţin că iubesc Metallica şi Black Sabbath, iar mie aceste formaţii mi se par nişte glume bune (...) Muzica lor este plictisitoare (...) Foarte multe formaţii nu sunt în stare să execute o sincopă (efect ritmic, cu caracter dinamic, obţinut prin mutarea accentului unei măsuri de pe timpul tare pe cel slab anterior). Doar lovesc în instrumente fără niciun ritm", a susţinut el.

După ce a executat sumar unele dintre cele mai mari trupe din istoria heavy metal, Keith Richards a trecut şi la muzica hip-hop. "Rap - atât de multe cuvinte care spun atât de puţine lucruri. Ceea ce a reuşit până acum muzica rap a fost să demonstreze că lumea este plină de oameni care sunt complet afoni. Ei nu au nevoie decât de un ritm de tobe şi cineva care ţipă pe acest ritm şi sunt fericiţi. Există o piaţă enormă pentru oamenii care nu pot diferenţia o notă muzicală de alta", a încheiat el.

Noul album solo al lui Keith Richards, "Crosseyed Heart", primul din ultimele două decenii pentru muzicianul britanic, va fi lansat la 18 septembrie.

×