x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cinci oraşe pentru Minculescu şi Olteanu!

Cinci oraşe pentru Minculescu şi Olteanu!

de Dana Andronie    |    10 Iul 2013   •   21:11
Cinci oraşe pentru Minculescu şi Olteanu!

Cristi Minculescu concertează alături de o altă legendă a rockului românesc, Nuţu Olteanu (fondatorul IRIS). Pe scenă vor mai urca Ken Sundberg (bas) şi Andres Diephuis (tobe), supranumiţi “maşina suedeză de ritm” şi – surpriză! – una dintre fiicele lui Nuţu Olteanu, Alexandra, care la 16 ani se dovedeşte a fi o solistă foarte talentată. Concertele vor avea loc în Braşov ­ Times Pub, pe 11 iulie; Suceava – la Padrino, pe 12 iulie, Galaţi – la Union Jack, pe 13 iulie; Buzău ­ la Atlantis (Parcul Tineretului) pe 14 iulie şi Piatra Neamţ – la Tequila, pe 2 august.

În toamna anului trecut, vocea care a dat marca inconfundabilă a IRIS-ului, Cristi Minculescu, a anunţat că părăseşte definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină. Mai mult decât atât, el s-a stabilit în Germania, la Regensburg. Acolo, Minculescu a fondat o nouă trupă, numită Lotus, cu care a susţinut concerte în România şi în Germania. În acelaşi timp, a fost deschis colaborărilor cu diverşi alţi artişti, iar unul dintre aceştia este Nuţu Olteanu.

Repertoriul ales de Minculescu şi Olteanu reuneşte piese antologice din patrimoniul Iris (“Trenul fără naş”, “Pe ape”, “Doar pentru voi”, “Lumina zilei”, “Noaptea”, “Strada ta”) şi două compoziţii noi. Totodată, fanii vor putea asculta şi preluări din repertoriul unor trupe precum AC/DC, Bad Company, Whitesnake sau Led Zeppelin.

×