x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cine este Ester Peony, câștigătoarea Eurovision România. O româncă crescută la Montreal care s-a lansat cu cover-uri postate pe Youtube

Cine este Ester Peony, câștigătoarea Eurovision România. O româncă crescută la Montreal care s-a lansat cu cover-uri postate pe Youtube

18 Feb 2019   •   07:50
Cine este Ester Peony, câștigătoarea Eurovision România. O româncă crescută la Montreal care s-a lansat cu cover-uri postate pe Youtube
Sursa foto: Captura Video TVR

Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019, cu piesa "On a Sunday", ea fiind aleasă în urma Selecţiei Naţionale, ce a avut loc duminică, la Sala Polivalentă.

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) şi Laura Bretan cu „Dear Father” (48 de puncte) au fost primele trei piese în ordinea preferinţelor juriului.

Reprezentantul României la Eurovision a fost ales de un juriu format din: Tali Eshkoli - Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest - câştigătoarea Eurovision 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams - jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul Eurovision Song Contest, Şerban Cazan - Head of Production HaHaHa Production şi artistul moldovean Alex Calancea.

De precizat că publicul, care a votat masiv cu Laura Bretan, a fost scandalizat de alegerea anunțată!

Cine este Ester Peony

Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este cântăreaţă şi compozitoare. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal.

Casele de discuri din România au descoperit-o pe youtube, unde posta cover-uri.

Stilul său unic i-a adus un contract cu o casă de discuri din România. În 2015 avea să debuteze la radio şi TV cu piesa „Sub Aripa Ta” (feat Vescan), care a ajuns în topurile muzicale locale. A concertat alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia într-un turneu naţional. În 2018 debuta şi primul său EP, „Dig It”, care includea compoziţii ale tinerei, scrie infomusic.ro.

×
Subiecte în articol: Ester Peony