x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Compania de Artişti a făcut Corbu să cânte!

Compania de Artişti a făcut Corbu să cânte!

de Dana Andronie    |    01 Iul 2011   •   21:00
Compania de Artişti a făcut Corbu să cânte!

De curand am avut ocazia sa particip, in cali­ta­te de 'evaluator', la examenul sustinut de elevii Companiei de Artisti. La Clubul Mojo, cea de-a noua promotie (instruita de Dana Dorian) a ur­cat pe scena pentru a demonstra, dupa sase luni de scolarizare, ca ar putea fi primita, intr-un viitor des­tul de apropiat, in randul artistilor omologati.

Lectorul univ. dr Crinuta Popescu – o somitate printre muzicologi, Roxana Andronescu – trupa Spin, Dan Teodorescu, Cristina Caramarcu – Trupa Compania 7, Florentina Ciuna – Divertis, Dragos Chircu – Foisorul de Foc, Camelia Capota – mana­ger-impresar si Ve­ro­nica Anghel – Compania de Ar­­tisti au no­tat prestatia fiecarui elev in parte. Eu am avut misiunea de a da titluri, bineinteles, in functie de evolutie. Iata doar cateva dintre ele: 'Da­ria Corbu: Pasarici, atentie, Corbu canta!'; Ana Baniciu: 'Ana Baniciu canta mai bine de­cat ta­­­ta Mircea. Normal, ea e Celine Baniciu!'; Claudia Nedelea: 'O voce cu aripi de in­ger'; Bogdan Bo­bo­cea: 'Bobocea infloreste in di­vertisment. Sa-l culeaga cineva, in puii mei!'.

Acum e momentul sa si explic ce am vrut sa subliniez cu aceste titluri generice. Da­ria Corbu este extrem de talen­ta­ta. In ciu­da numelui, are o voce de Ciocarlie. Am ci­t­it pe undeva ca adevaratul talent se dezvolta si se dezvaluie tot mai mult cu fiecare noua pro­vocare. Asa este! Profesoara Dana Dorian i-a tot ofe­rit provocari elevei Daria Corbu, iar re­zul­tatul es­te graitor: Corbu canta! Si cum can­ta... Aviz can­tacioaselor, pasaricilor, care se tot falfaie prin show-biz-ul autohton! Va veni si vremea Dariei Cor­bu! Iar Dana Dorian, prin metodele sale peda­go­­gice miraculoase, o pregateste, de fapt, ii pre­ga­­teste pe elevii sai cei mai buni pentru momentul lor. Acel mo­ment cand ei, puii-artisti, vor fi la­sati sa-si ara­te valoarea in fata publicului.

'Talentul e o po­li­ta pe care natura o da omului de geniu si care de multe ori are scadenta foarte lunga', spu­­nea Balzac. Indiferent de timpul cand va sosi sca­denta, cei talentati trebuie sa nu-si ba­ta joc de ce­ea ce le-a fost daruit. Prin Compania de Artisti, Dana Dorian nu urmareste sa scoa­­ta promotii de vedete. Iar Ana Baniciu (fa­ta frumoasa si talen­ta­ta a lui Mircea Baniciu), Da­­ria Corbu si Claudia Nedelea au sansa de a deveni artisti omologati in aceasta tara ca­re a ramas cu foarte putine valori. Nu­mai sa nu se impiedice si sa abdice de la drumul lor. Tre­buie doar sa-si doreasca sa ajunga sus, sus... pe scena. Totul e posibil, mai ales cand ai trecut pe la Compania de Artisti.

×
Subiecte în articol: muzica