x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert-eveniment: „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”

Concert-eveniment: „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Feb 2019   •   10:47
Concert-eveniment: „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”

În luna martie, mărţişoarele sunt înlocuite cu şlagărele româneşti în concertul-eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureştimarţi, 5 martie, de la ora 19:00. Prezentat pentru prima dată publicului anul trecut, proiectul este iniţiat şi conceput de Aurelian Temişan, care declara la momentul premierei: „Concertul îşi propune să celebreze existenţa şi vocea artistului, a celui ce «va fi veşnic pe pământ» prin moştenirea muzicală lăsată în urmă. Spectatorii sunt transpuşi, pentru câteva zeci de minute, într-o lume vizuală şi sonoră a celui ce a fost Aurelian Andreescu”.

 

Pentru cel de-al doilea concert „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”, Aurelian Temişan va urca pe scena Teatrului Naţional, alături de compozitori şi cântăreţi invitaţi să interpreteze live, în preajma Zilei Internaţionale a Femeii, cele mai frumoase declaraţii de dragoste muzicale, şlagărele interpretului Aurelian Andreescu.

 

Aurelian Temişan şi invitaţii săi vor cânta melodii reorchestrate de compozitorul George Natsis, în acompaniamentul orchestrei conduse de Vlad Popescu. Din repertoriul concertului fac parte piese care au făcut istorie în muzica uşoară românească, precum „Oameni”, „Copacul”, „Tu eşti primăvara mea”, „Fluierând pe stradă”, „Dorul”, „Cântec de leagăn”, „Ar fi de ajuns”, „Şi plouă” sau ”De ieri, până azi”.

 

Aurelian Andreescu. Absolvent de Arhitectură, autodidact în muzică, Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai căutaţi interpreţi de muzică uşoară de către compozitorii vremii. Supranumit „Vocea”, Aurelian Andreescu a înregistrat, într-o carieră de 23 de ani, peste 200 de piese de succes. Debutează la vârsta de 21 de ani, la Festivalul Naţional de Muzică de la Mamaia 1963, cu melodia „În tot ce e mai frumos pe lume”. Alături de Aura Urziceanu şi Mihaela Mihai cucereşte Cupa Europei în 1971, în Belgia, iar doi ani mai târziu Aurelian Andreescu reprezintă România la Olimpiada Cântecului de la Atena şi deschide recitalul lui Johnny Hallyday.

 

Aurelian Temişan.Cu o voce greu de confundat, Aurelian Temişan şi-a făcut debutul pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară de la Mamaia, în 1989. Un artist polivalent ce jonglează uşor cu ipostazele de actor, om de televiziune şi solist, Aurelian Temişan s-a menţinut în topul preferinţelor muzicale pe parcursul unei cariere de 30 de ani. Cu o energie echilibrată, caldă, pozitivă şi plină de umor, Aurelian tinde „să fie omul potrivit, la locul potrivit”, reuşind spectaculos, la fiecare apariţie, să ofere publicului energia de care are nevoie, îmbinând piese de referinţă din muzica internaţională cu celebre cover-uri româneşti şi piese proprii.

×