x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Harry Tavitian la Muzeul Satului!.

Concert Harry Tavitian la Muzeul Satului!.

de Alex Revenco    |    19 Mai 2011   •   21:00
Concert Harry Tavitian la Muzeul Satului!.

Duminica, Muzeul National al Sa­tului 'Dimitrie Gusti' aniverseaza 75 de ani de la inaugurare si cu acest prilej, incepand de la ora 17:00, va avea loc un recital Harry Tavitian. Trebuie stiut ca intrarea la concert se face pe baza biletului de acces in muzeu (6 lei). Iata ce spune binecunoscutul pianist de jazz: 'Cum am foarte putine concerte in Bucuresti, ma simt ca o «pasare rara» in gradina Muzeului Satului. Este a doua colaborare a mea cu Muzeul Satului, prima fiind acum trei ani.

Cred ca nu este intamplator. Am un deosebit respect pentru omul simplu de la tara. Pentru mine folclorul inseamna traire, iar Muzeul Satului este unul din locurile mele de suflet. Dupa concertul de acum trei ani, am scris pe blogul meu urmatoarele: La Muzeul Satului m-am simtit in largul meu. A fost prima colaborare si pot sa spun ca gazdele au fost persoane tot atat de primitoare cum sunt si casutele pe care le ocrotesc cu dragoste si reusesc sa le pastreze vii. Atmosfera m-a purtat dincolo de spatiu si timp. Imi amintesc din concert, de stolul de mierle pe care probabil ca le starnise pianul si cu care am palavragit, lasand in piesa mea momente de liniste pe care ele le-au umplut cu muzica lor.

Sunt armean prin nastere, roman prin adoptie si ma simt acasa in ambele spatii spirituale – balcanic si caucazian. Influentele folclorului romanesc si armenesc au fost prezente inca de la inceputuri in muzica mea. M-am apropiat in mod firesc de cele doua traditii, iar ceea ce incerc sa fac acum este sa pun in valoare vecinatatea celor doua culturi.

×
Subiecte în articol: muzica