x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concert Plácido Domingo Jr. and Friends în România

Concert Plácido Domingo Jr. and Friends în România

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Apr 2019   •   16:57
Concert Plácido Domingo Jr. and Friends în România

Plácido Domingo Jr. împreună cu alte nume rezonante ale scenei naționale și internaționale concertează pentru prima dată în România, la București și Craiova. Intitulat Plácido Domingo jr. & friends, concertul va avea loc la Sala Palatului din București pe data de 17 aprilie 2019, de la ora 20.00, în acompaniamentul Orchestrei Metropolitane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, iar la Craiova – sâmbătă, 20 aprilie 2019, începând cu ora 20.00, la Sala Polivalentă, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, dirijor Marius Hristescu.

Favorita publicului la ediția din acest an a concursului Eurovision, Laura Bretan, se numără printre invitații speciali ai evenimentului, alături de soprana Irina Polivanova, tenorul Alin Stoica, care a participat alături de Trooper la Eurovision, și cântărețul Valentin Boghean. „O combinaţie de muzică clasică și de ritmuri, care amintesc de epoca swing, sunt îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă”, precizează reprezentanții Filarmonicii craiovene.

 

Plácido Domingo Jr. (n. 1965, Mexic) a fost familiarizat de timpuriu cu lumea muzicală, datorită tatălui său – tenorul și dirijorul Plácido Domingo, renumit pentru vocea sa puternică și versatilă, cu o extraordinară carieră pe cele mai mari scene ale lumii, de la Metropolitan Opera din New York şi până la faimoasa La Scala din Milano.

De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo Jr. a scris piese pentru artiști de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández, Tony Bennett, și bineînțeles, tatăl său, Plácido Domingo. În calitate de cântăreț, a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă, Latidos, urmat de versiunea în engleză, Heartbeat. Acesta include cântece celebre ale anilor ’50 și ’60, cu influențe de latino, pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata, cu aranjamente orchestrale și duete cu artiști precum José Feliciano, Plácido Domingo și Arturo Sandoval.

 

“…într-o zi tatăl meu avea nevoie să învețe câteva cântece compuse de mine și m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie.” – Placido Domingo Jr.

 

×
Subiecte în articol: Plácido Domingo Jr