x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concerte rock, colecţia toamnă-iarnă

Concerte rock, colecţia toamnă-iarnă

de Catalina Iancu    |    11 Oct 2010   •   00:00
Concerte rock, colecţia toamnă-iarnă
Sursa foto: Fernando Aceves/
Plouă cu suedezi în sezonul rece
După o vară fierbinte, cu AC/DC, Iron Maiden şi Aerosmith plus The Big Four, sezonul toamnă-iarnă ne aşteaptă cu oferte dintre cele mai diverse în materie de rock. Colecţia conţine piese vintage, clasice sau moderne, de inspiraţie nordică, orientală ori românească. La 21 septembrie, Guns n'Roses a cântat la Romexpo. Luna octombrie a început cu mult aşteptatul Ozzy Osbourne, care a susţinut un show spu­­mos la Zone Arena, sâmbătă, 2 oc­tombrie, ora 19:00. Celebrul interpret al unor piese precum "Suicide So­lution", "Diary of a Madman", "Pa­ranoid", "No More Tears", "Mama, I'm Coming Home" sau "Mr. Crowley" a urcat pe scenă în cadrul unui eveniment organizat de Dorian Ciubuc, în deschidere evoluând trupele Coma şi Luna Amară. În continuare ne vor trece pragul... scenelor artişti din Suedia şi nu numai. Turneul european Watain va include două opriri în România. "La pachet" cu suedezii vor veni cei de la Destroyer666. Băimărenii îi pot vedea în Sala Tineretului, la 11 octombrie, iar bucureştenii - la 12 octombrie, în clubul Silver Church.

Tot din Suedia, şi tot în Silver Church, vin şi cei de la Shining, alături de conaţionalii lor de la Nightingale şi norvegienii de la Vulture Industries. Afişul este completat de The Vision Bleak (Germania) şi de două grupuri româneşti - Indian Fall şi Kistvaen. Evenimentul, care va avea loc la 16 octombrie, este intitulat Labyrinthic Metal Evening.

Stay Metal Forever aduce la Bu­cu­reşti trupa suedeză Nox Aurea (foto), care va concerta în Cage Club alături de una dintre cele mai lon­ge­vi­ve for­ma­ţii româneşti de doom me­tal, Go­thic din Petroşani. Nox Aurea are pro­gramat în România un miniturneu, care va include şi concertele din Bucureşti (30 octombrie) şi Iaşi (o zi mai târziu). În Capitală îi puteţi ve­dea în noul club Cage, deschis pe ve­chiul amplasament al Live Metal Club, în timp ce în Iaşi vor fi prezenţi în Bar Hand Club. Muzicienii pre­zin­tă o abordare abstractă a sentimentelor întunecate ale minţii şi sufletului uman şi extinde căutările dincolo de limitele lumii fizice, spre tă­râmul teoreticienilor haosului şi spre cel al gnosticilor. La 22 şi 23 oc­tom­brie, trupe româneşti vor încerca, în clubul Fabrica din Bucureşti, să ajun­gă pe afişul ediţiei a doua a OST Moun­tain Fest. Câştigătorii prese­lec­ţiei vor fi prezenţi la Buşteni, în vara viitoare, alături de grupuri consacrate care vor fi anunţate ulterior. Din seria Metal Under Moonlight face parte concertul ce va avea loc la 4 noiembrie. Cadaveria (Italia), Eastern Front (Anglia) şi românii de la Bolthard şi Akral Necrosis vor concerta în Silver Church, urmând a susţine un recital la Cluj, în aceeaşi formulă, la o zi după aceea, în Flying Circus Pub. Sub genericul Doomed Souls Evening va avea loc un show, în acelaşi Silver Church. Danezii de la Saturnus, suedezii de la October Tide şi italienii de la Forgotten Tomb vor concerta în clubul din Calea Plevnei la 7 noiembrie. După doar o săptă­mâ­nă, tot aici va avea loc o dublă lan­sare: noul EP Buco­vina, intitulat "Duh", şi albumul "Agro-Cultura" semnat de Truda vor fi prezentate într-un eveniment care va mai cuprinde recitaluri Krepuskul, Abigail, Negative Core Project, plus primul show pe care Altar îl va susţine în Capitală după prezenţa trupei clujene la Wacken Open Air.

Suedezii de la Sabaton şi scoţienii de la Alestorm vor veni şi ei în Bucureşti în această toamnă. La 17 noiembrie, în Silver Church, cele două trupe vor evolua într-un concert deschis de Steelwing şi Bolthard. După numai o zi, în acelaşi club, Trooper vor lansa primul album live din carieră, intitulat "15".

Anathema revine în Bucureşti, la 19 noiembrie, pentru un nou concert de excepţie, la Arenele Romane, în ca­drul turneului "We're Here Be­cause We're Here", după numele al­bu­mului lansat de englezi în acest an. Seria trupelor legendare continuă cu longeviva formaţie românească Iris, care va susţine un concert la Sala Pa­la­tului, la 21 noiembrie, cu ocazia lan­sării albumului "12 Porţi", al 15-lea din cariera de 33 de ani a lui Cristi Mi­n­culescu & Co. 22 noiembrie va mar­ca revenirea lui Christofer Johnsson şi a trupei sale. După "Therion Goes Classic", e vremea ca muzica sue­dezilor să răsune din nou în Bu­cu­reşti, la 22 noiembrie. Concertul, care face parte din "Sitra Ahra Tour 2010", va fi deschis de conaţionalii de la Loch Vostok şi de norvegienii de la Leprous. Din lineup-ul live al Therion fac parte celebrii Snowy Shaw şi Waldemar Sorychta, cel din urmă fiind cunoscut pentru colaborările sale, în calitate de producător, cu formaţii ca Tiamat, Moonspell, Lacuna Coil sau Tristania. La 8 decembrie, renumitul chitarist Steve Vai va cânta la Sala Polivalentă. Ultimul pe listă, dar nu cel din ur­mă, este evenimentul intitulat Dark Bombastic Evening (ajuns la ediţia a doua), din 10 şi 11 decembrie. Astfel, în clubul bucureştean Kulturhaus sunt programate formaţii ca Irfan (Bul­garia), Sol Invictus (Marea Brita­nie), Seventh Harmonic (Sue­dia/An­glia) etc.

×
Subiecte în articol: muzica