x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concertele de la Londra ale lui Michael Jackson, în pericol de a fi anulate

Concertele de la Londra ale lui Michael Jackson, în pericol de a fi anulate

12 Mai 2009   •   00:00
Concertele de la Londra ale lui Michael Jackson, în pericol de a fi anulate

Un organizator de concerte intenţionează să îl dea în judecată pe Michael Jackson, pentru a-l împiedica să-şi susţină concertele programate la Londra. Acesta susţine că deţine un contract semnat de "regele muzicii pop" care nu-i permite acestuia să concerteze până în iulie 2010, informează Reuters, citată de Mediafax.

Compania AllGood Entertainment Inc, cu sediul în New Jersey, a semnat în noiembrie 2008 un contract cu Frank DiLeo, managerul lui Michael Jackson, care stipulează că celebrul cântăreţ american va cânta în iulie 2010 împreună cu fraţii săi din trupa Jackson Five şi cu sora lor, Janet Jackson.

Potrivit acestui contract, Michael Jackson nu va putea să susţină niciun alt concert înainte de show-ul de reunire al familiei Jackson, a explicat Patrick Allocco, managing partener al companiei AllGood Entertainment.

AllGood Entertainment le-a trimis câte o scrisoare de încetare a activităţii atât lui Frank DiLeo, cât şi directorilor companiei AEG Live, cu care Michael Jackson a semnat pentru susţinerea celor 50 de concerte în Londra, la O2 Arena, începând din luna iulie. În această scrisoare, reprezentanţii AllGood Entertainment avertizează asupra faptului că acel contract semnat anterior cu Frank DiLeo îl împiedică pe Michael Jackson să susţină concertele pentru care a semnat cu AEG Live.

O sursă din AEG Live a recunoscut faptul că firma lui a fost contactată în acest sens, dar a spus că pretenţiile companiei AllGood Entertainment sunt lipsite de sens. Aceeaşi sursă a declarat că repetiţiile continuă în Los Angeles pentru pregătirea concertelor de la O2 Arena din Londra din luna iulie.

Patrick Allocco a declarat că firma lui intenţionează să depună o acţiune în justiţie la Curtea Federală, după ce toate încercările de negociere cu Michael Jackson, care ar fi permis susţinerea concertelor de la Londra, au eşuat.

AllGood Entertainment susţine că acel contract pe care îl are cu Michael Jackson stipulează organizarea unui show pe 3 iulie 2010, pe Texas Stadium. Acest concert i-ar fi adus lui Michael Jackson un beneficiu de până la 30 de milioane de dolari, a explicat Allocco.

Cu toate acestea, şi concertele din Londra ale lui Michael Jackson reprezintă un eveniment fără precedent. Reprezentanţii AEG Live au declarat că, în total, aceste concerte se vor bucura de cea mai mare audienţă pe care un artist a avut-o vreodată într-un singur oraş.

În vârstă de 50 de ani, Jackson este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. El şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo.

După 1990, cariera celebrului cântăreţ a fost afectată de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. De altfel, Jackson a fost cercetat şi achitat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, în 2005.

Presa internaţională a declarat în repetate ocazii că Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, după ce starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.

Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă din 2001. (V.A.)

×
Subiecte în articol: muzica michael jackson michael jackson