x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Concursul de arte plastice Ionel Perlea capată dimensiune internațională

Concursul de arte plastice Ionel Perlea capată dimensiune internațională

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iun 2020   •   13:48
Concursul de arte plastice Ionel Perlea capată dimensiune internațională

Prima ediție a Concursului Internațional de Arte plastice care poartă numele marelui muzician Ionel Perlea, o competiție organizată de Asociatia Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, se bucură de un nou parteneriat.

Centrul de excelență al Universității Naționale de Muzică din București va oferi un premiu exceptional: cea mai bună lucrare din concurs, cea care va primi și Trofeul Ionel Perlea, va fi expusă într-o expoziție de prestigiu cu circuit international, probabil din metropola în care Ionel Perlea a murit la 29 august 1970.

Competiția cu premii de peste 10000 lei se adresează tuturor tinerilor talentați, iubitori ai reprezentării imaginilor artistice, iubitori ai culorilor, formelor și libertății absolute reprezentată de imaginație.

Ea este dedicată marelui compozitor și dirijor Ionel Perlea, artistului cu o carieră excepțională, de la a cărui naștere se implinesc 120 de ani, iar de la trecerea sa în eternitate (New York, 29 august) marcăm în 2020, 50 de ani.

Concursul se va desfășura on-line și este dedicat tinerilor artiști plastici cu vârste de maxim 25 de ani.

Fotografiile lucrărilor și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise în perioada 15 iunie – 20 iulie 2020, pe adresa: concursulionelperlea@gmail.com.

Lucrările premiate în urma jurizarii realizate de: Artistul vizual Petru Lucaci, profesor la Universitatea Națională de Arte București și Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin și jurnalistul Sebastian Crăciun, realizator Radio România Cultural, vor fi aduse în atenția publicului cu ocazia Festivalului Ionel Perlea, care se va desfășura între 29 iulie și 1 august 2020, la Slobozia.

Lucrările premiate vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa memorială Ionel Perlea, un adevărat muzeu păstrător al memoriei marelui muzician.

Amănunte despre conditiile de participare la aceasta competiție găsiți pe:

https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-ionel-perlea-inscrieri-arte-plastice/

 

 

×