x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Corneliu Stroe, concerte în Spania

Corneliu Stroe, concerte în Spania

de Alex Revenco    |    03 Mai 2012   •   17:30
Corneliu Stroe, concerte în Spania

Intre 8 sI 12 mai, orasele spaniole Alicante sI Villena vor gazdui doua concerte sustinute de Corneliu Stroe & Balkanamera Band. Spectacolele, organizate de Institutul Cultural Roman cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei se vor desfasura in sala Universitatii din Alicante (10 mai) sI in Clubul de jazz din Villena (11 mai).

La manifestarile prilejuite de Ziua Europei, Corneliu Stroe & Balkanamera Band reprezinta Romania, proiectul fiind acceptat de I.C.R. deoarece este o expresie a multiculturalitatii muzicale din Dobrogea, cu influente din Balcani, cu sonoritati orientale si grecesti, dar si cu folclor autohton, exprimate in limbajul bluesului sI al latino- jazzului.

Proiectul lui Stroe este un mesaj cultural in care traditia locala si specificul etno autohton pot fi integrate cu succes in limbajul universal al muzicii. Iata formatia: Mircea Cazan, bouzouki, voce, clarinet (a colaborat cu Gheorghe Zamfir, Ovidiu Lipan); Roxana Stroe, voce, muzicuta, chitara (singura chitarista de blues din Romania a colaborat cu A.G. Weinberger, Harry Tavitian, Directia 5); Corneliu Stroe (foto), tobe, percutii latino & balkano (a cantat cu Harry Tavitian, Johnny Raducanu, Hano Hoefer, Pasarea Colibri, Alexandru Andries...); Catalin Rasvan, bass (a cantat cu Timpuri Noi, Marius Popp, Johnny Raducanu etc, Profesor de bass la Academia de Muzica din Bucuresti); Tomis Tache, keyboards- a cantat cu Metrock.

×