x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Corul Madrigal concertează în capitala Uniunii Europene

Corul Madrigal concertează în capitala Uniunii Europene

de Luminita Ciobanu    |    15 Mai 2014   •   15:11
Corul Madrigal concertează în capitala Uniunii Europene

Corul Naţional de Cameră Madrigal va concerta, la acest sfârşit de săptămână, într-una din cele mai vechi abaţii catolice din Belgia, Abbaye de la Cambre de Bruxelles. Evenimentul, care va avea loc duminică, 18 mai, începând cu ora 15:00, este organizat de Ambasada României în Belgia, se află sub patronajul Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord şI face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Europei.

În concertul dirijat de Anna Ungureanu se regăsesc lucrări de Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Guillaume Costeley, Jacques-Alphonse De Zeegant, John Bennet, Paul Constantinescu şi Tudor Jarda, solişti fiind Bogdan Andronache Ştefan, Doru Feraru şi Florian Costea. Alături de madrigalişti, vor evolua soprana Soumaya Hallak şi harpista Alisée Frippiat.
Corul Madrigal a fost înfiinţat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susţinând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America şi Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri şi promovarea artei la cel mai înalt nivel, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu" (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord, în semn de omagiu şi recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate, Diploma şi Trofeul UNESCO "50 de ani de excelenţă în patrimoniul muzical universal".

×