x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Corul Naţional de Cameră Madrigal, concert cu casa închisă la Bruxelles

Corul Naţional de Cameră Madrigal, concert cu casa închisă la Bruxelles

de Luminita Ciobanu    |    20 Mai 2014   •   14:28
Corul Naţional de Cameră Madrigal, concert cu casa închisă la Bruxelles

Corul Naţional de Cameră Madrigal a concertat duminică seara la Bruxelles, într-una din cele mai vechi şi prestigioase abaţii: Abbaye de la Cambre.

Organizat de Ambasada României din Belgia şi sprijinit de Federaţia Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord, condusă de Daniela Popescu, concertul dirijat de Anna Ungureanu a fost un real succes şi s-a desfăşurat cu casa închisă. Corului Madrigal s-au alăturat în cadrul acestui concert, soprana Soumaya Hallak şi harpista Alisée Frippiat. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa muzicianului Jacques-Alphonse De Zeegand, din ale cărui compoziţii a intepretat şi Corul Madrigal.

“Pe scurt, un concert extraordinar! A fost un privilegiu, atât pentru mine, cât şi pentru spectatorii care au umplut cea mai veche şi prestigioasă abaţie din Bruxelles, să asistăm la un spectacol de excepţie oferit de Corul Naţional de Cameră Madrigal. Ca român, am fost mândru de această formaţie emblematică a culturii naţionale, iar pentru Ambasadă a fost o adevarată onoare să organizăm acest concert. Felicitări artiştilor şi managerului Madrigalului, Maria Stoica. Sunt absolut convins că publicul belgian va dori să îi revadă cât mai des în Belgia, în anii care vin!”, a declarat la sfârşitul concertului Ambasadorul României la Bruxelles, Excelenţa Sa, Ştefan Alexandru Tinca.

Corul Madrigal a fost înfiinţat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susţinând până în prezent peste 4000 de concerte pe cele mai mari scene din Europa, America şi Asia. În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri şi promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO. În cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional "George Enescu" (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord, în semn de omagiu şi recunoaştere a întregii activităţi desfăşurate, Diploma şi Trofeul UNESCO "50 de ani de excelenţă în patrimoniul muzical universal".

×