x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cristian Sanda, trimis de public direct în prima gală ”X Factor”,   însă fetele de la Diamonds au părăsit concursul

Cristian Sanda, trimis de public direct în prima gală ”X Factor”,   însă fetele de la Diamonds au părăsit concursul

10 Dec 2018   •   15:41
Cristian Sanda, trimis de public direct în prima gală ”X Factor”,    însă fetele de la Diamonds au părăsit concursul

Prima gală ”X Factor” din acest sezon a adus Finalistul Publicului în echipa Deliei, în timp ce Horia Brenciu a pierdut seara trecută una dintre trupele sale, pe fetele de la Diamonds.

Emoții cel puțin la fel de mari precum cei nouă concurenți au avut prezentatorii Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin, în gala românească ”X Factor”, însă, jurații au fost alături de ei, ca și în cazul elevilor cărora le-au fost mentori în ultimele săptămâni.

Primul concurent al serii a fost Finalistul Publicului, cel care de-a lungul audițiilor a primit cele mai multe voturi prin intermediul aplicației ”X Factor”. Cristian Sanda, cel care a primit încrederea publicului și care s-a alăturat echipei Deliei, a fost asigurat de jurați că nu a trădat votul primit. ”Domnule Sanda, eu vă asigur că toți cei care v-au votat sunt acum foarte fericiți”, i-a spus Carla’s Dreams după ce a ascultat interpretarea acestuia, în timp ce Delia s-a bucurat pentru această revenire în echipa sa.

”Doinița Ioniță este o piatră rară! Un diamant șlefuit căruia îi trebuie doar lumină să strălucească”, a descris-o Ștefan Bănică pe eleva sa și al doilea concurent al serii, care a făcut o nouă demonstrație de forță din melodia ”Inimă nu fi de piatră” a Aurei Urziceanu. Iar dacă pentru a putea duce la bun sfârșit această piesă Doinița nu a avut probleme, un alt lucru i-a făcut fericiți pe jurați: ”Ai arătat și emoție, nu doar tehnică, mă bucur că am văzut această vulnerabilitate a ta!”, a spus Carla’s Dreams.

Pentru trupa Diamonds, cele patru fete venite din Sicilia, timpul în casa ”X Factor” s-a împărțit între orele de canto, dar și lecțiile de limba română, astfel că nu au avut probleme să cânte o piesă a formației A.S.I.A.. Mentorul lor, care seara trecută a avut concert la Sala Palatului, a sosit la timp cât să vadă momentul diamantelor sale, dar și pentru a primi laudele colegilor săi pentru progresele făcute de fete.

Cristian Moldovan, a cărui singură experiență muzicală a fost câștigată doar în biserică, a reușit să îl cucerească pe mentorul său Carla’s Dreams nu doar cu vocea sa, ci și cu adevărata sa personalitate. ”Nu toți oamenii au șansa să devină superstaruri, dar starurile ies doar din așa oameni”, a spus artistul. Cristian a avut ocazia să cânte piesa ”Eternitate”, dar și să îl cunoască pe George Nicolescu, cel care a făcut melodia celebră, la repetiții, lucru care l-a emoționat până la lacrimi. ”Eu la 16 ani nici nu aș fi avut curajul să cânt această piesă”, i-a mărturisit Ștefan Bănică lui Cristian, care a primit toate laudele juraților.

Bella Santiago a reușit să o cucerească pe Delia nu datorită calităților sale artistice care au făcut ca fiecare moment al său la ”X Factor” să devină viral, ci și prin povestea sa de viață impresionantă. Deși s-a născut în Filipine, acolo unde mama și fiica sa încă locuiesc, Bella trăiește acum românește, își serbează ziua naștere de 1 Decembrie și speră ca în curând să își poată aduce aici și copila. ”A fost un blestem bunicel, credibil și cred că ai șanse să treci mai departe”, a glumit Carla’s Dreams despre Bella care a intrat perfect în pielea Mariei Tănase. În timp însă ce Delia contracara glumele colegilor săi spunându-i Bellei că toată lumea se teme de ea, efectul a fost altul decât cel scontat. ”Mi-e rușine și nu vreau ca lumea să se teamă de mine, pentru că eu locuiesc în casă cu toți concurenții, țin la ei și sunt atât de buni!”, a spus Bella printre lacrimi.

Trupa Vox, prima trupă live din galele ”X Factor”, a ales alături de Horia Brenciu piesa ”Dincolo de nori”, pe care a avut ocazia să o repete și alături de Dan Bittman. Rețeta s-a dovedit a fi una de succes, astfel că Vox a primit toate aplauzele celor prezenți. ”Am simțit emoția!”, a spus fericit mentorul Horia Brenciu.

Alex Stremițeanu, cel de-al doilea elev al lui Carla’s Dreams, este și cel care are cea mai puțină experiență pe scenă, ceea ce s-a simțit până la capăt. Ca urmare, la finalul piesei, acesta s-a așezat pe scenă și și-a așteptat jurizarea. Iar dacă Horia Brenciu a fost de părere că Alex ar fi putut să dea mai mult, Carla’s Dreams l-a apărat din nou și crede în Alex. ”Chiar dacă la Dueluri ai fost ca un copil cu un viitor luminos, cred că la un moment dat, fiecare își merită șansa și mă bucur că pentru tine eu am fost”, a spus acesta.

Ioana Bulgaru, ”o forță a naturii”, cum o descrie mentorul său Ștefan Bănică, s-a dezlănțuit din nou în prima gală live românească și le-a reamintit tuturor cât de ușor se pot îndrăgosti de ea. Mai mult, atât Vlad Drăgulin și Mihai Bendeac, cât și Ștefan Bănică, văd în ea o viitoare colegă de teatru. ”De senzație”, a fost din nou, au apreciat jurații. 

Cristina Vasopol, cea mai bună voce din concurs, după cum o recomandă Delia, cântă de la 12 ani și este profesoară de canto. ”Este o singură persoană în acest concurs care putea cânta „Lie ciocârlie”, iar aceea este Cristina Vasopol”, a spus Delia mândră de rezultatul concurentei sale. ”Eu m-aș bucura foarte tare ca tu să câștigi anul acesta, Delia”, i-a spus Horia Brenciu colegei sale, uitând pentru o clipă de competiție, la finalul interpretării Cristinei.

După ce fiecare concurent a putut fi votat timp de două minute pe parcursul interpretării sale, la final, votul comun al publicului a fost cel care a stabilit și prima eliminare a celui de-al patrulea sezon ”X Factor”. Din păcate, trupa Diamonds s-a clasat pe ultimul loc în urma votului prin SMS, astfel că nu s-a calificat în cea de-a doua gală ”X Factor”, care va fi difuzată duminica viitoare, de la ora 20.00, la Antena 1.

Astfel, Stefan Bănică va merge în etapa următoare alături de Ioana Bulgaru și Doinița Ioniță, în timp ce Delia, care a început prima gală alături de Bella Santiago și Cristina Vasopol, are acum trei concurenți după ce Cristian Sanda a revenit în trupa ei în urma votului publicului. Carla’s Dreams îi are alături pe Cristian Moldovan și Alex Stremițeanu, în timp ce Horia Brenciu a rămas cu o singură trupă, Vox.

×